avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul medical

Buna seara .am contract de munca pe perioada determinata care imi expira la 12-02-2010.Dar as vrea ca din 24-01-2010 sa-mi iau concediul medical.Bine inteles ca eu nu mai vreau sa-mi prelungesc contractul . Atunci pot benificia de somaj?Si de ce acte am nevoie pt dosarul de somaj?Eu lucrez din 1992 si pana in prezent. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel George Mocanu , Consultant resurse umane 10:28, 10 Decembrie 2009
Puteti sa beneficiati de concediu medical pana la data expirarii CIM, daca medicul de familie sau medicul curant specialist considera ca este necesar. Avand in vedere ca aveti un contract pe perioada determinata, daca aveti un stagiu de cotizare la fondul de somaj de 12 luni in ultimele 24, va puteti inscrie pentru a beneficia de ajutorul de somaj.
Actele de care aveti nevoie pentru a beneficia de ajutorul de somaj sunt:
- carnetul de munca inchis de catre ultimul angajator, din care sa reiasa ca incetarea CIM s-a facut conform unei prevederi legale care sa va dea dreptul la somaj (in cazul dumneavoastra va fi art.56 lit.j din CM si este ok);
- adeverinta tip pentru stagiul de cotizare din care sa rezulte ca aveti cele 12 luni de stagiu necesare (daca nu aveti de la un singur angajator atunci va trebui sa obtineti de la toti angajatorii unde ati lucrat in ultimele 24 de luni)
- adeverinta de la administratia financiara din care sa rezulte ca nu realizati alte venituri care sa depaseasca indicatorul social (500 ron.luna)
- adeverinta de la medicul de familie cu mentiunea "apt pentru munca"
- copii si originale dupa certificatul de nastere, certificatul de casatorie si/sau hotararea de divort
- copii si originale dupa actele doveditoare de studii;
- un dosar cu sina

Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta stagiu de cotizare la somaj infolegi infolegi Ex: In cazul in care am lucrat la o societate 4 ani , si o 1 luna de zile la o alta societate fara intrerupere ! este obligatoriu sa prezint la AJOFM ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatia de somaj? gabrielcornel gabrielcornel Buna ziua, Incepand cu data de 10.11.2011 si pana pe 31.01.2012 am lucrat cu contract individual de munca pe perioada determinata,apoi mi s-a propus ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata cire35 cire35 Buna dimineata.va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.am cim pana in data de 10-02-2010.angajatorul a vrut ca sa mi prelungeasca cim dar eu nu am mai vrut.pe ... (vezi toată discuția)