avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta stagiu de cotizare la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta stagiu de cotizare la somaj

Ex: In cazul in care am lucrat la o societate 4 ani , si o 1 luna de zile la o alta societate fara intrerupere ! este obligatoriu sa prezint la AJOFM ADEVERINTA PRIVIND COTIZATIA DE LA AMBELE LOCURI DE MUNCA sau se poate solicita doar o adeverinta de la prima societate la care am lucrat .?

Intreb acestea deoarece doresc sa depun dosarul pentru indemnizatie de somaj
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:10, 7 Decembrie 2012
Puteti sa prezentati o adeverinta care sa contina oricare 12 luni stagiu e cotizare din ultimele 24 de luni.
Puteti sa prezentati o adeverinta care sa contina oricare 12 luni stagiu e cotizare din ultimele 24 de luni.



ultimele 24 de luni din ce ?

Si inca o intrebare daca se poate ?
Este posibil ca sa imi fie refuzat dosarul de somaj in cazul in care la primul loc de munca am demisionat eu, dar la data incetari raportului de serviciu dupa preaviz in aceasi zi m-am angajat cu un CIM pe o perioada determinata de o luna ?
As mai avea doua intrebari daca se poate ! 1. Adeverinta privind vechimea in munca se pastreaza de care angajat in original sau se depune la dosarul pentru indemnizatie in original ?
2. Este vreo problema daca pe adeverinta respectiva nu sa trecut NR si data de inregistrare a institutiei sau nu este neaparat necesar? Respectiva adeverinta are valailitate 30 de zile sau are valabilitate permanenta ?

Va pentru intelegere si ajutor !!!
1. Pentru a benficia de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

3. Nu conteaza cum au incetat celelalte CIM ci numai cum a incetat ultimul CIM.

4. - Adeverinta pentru somaj se depune in original la Agentia de Somaj (daca doriti faceti o copie pentru dvs.).
- Adeverinta trebuie sa aiba numar de inregistrare si data eliberarii.
- Adeverinta tip pentru somaj (Anexa 26) nu are termen de valabilitate, are valabilitate permanenta.
1 . Pe adeverinta privind vechimea in munca ( in continuarea carti de munca ) scrie Nr de inregistrare dar nu este trecut nici un Nr si nici o data ! In rest este semnata stampilata etc.
Ar fi o problema ?

Pe langa adeverinta respectiva am primit o adeverinta in care este trecut salariul brut si net dar tot in acesta adeverinta este precivat ca am lucrat la societatea respectiva de la data X pana la data Y . Deci prin urmare se demonstreaza vechimea totala in munca ?
In cel mai rau caz trec eu acelas nr de inregistrare pe ambele adeverinte pentru ca oricum au fost intocmite in aceasi data ! Ce ziceti ar fi ok asa ?

Asa ar fi in regula ?

2. In adeverinta privind stagiul de cotizare angajatorul la care am lucrat doar o luna cu contract de munca pe perioada determinata nu a complectat in adeverinta la aliniatul ( 5 ) cu nr ordinului de plata din anexa 26 la norme , dar a complectat in adeverinta la aliniatul ( 8 )
" numarul de inregistrare al declaratiei lunare privind contributiile sociale , impozitul pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate validata : 22682202/06.12.2012

Va multumesc pentru intelegere si ajutor !


Trebuie sa prezint penultimul si ultimul contract de munca sau doar ultima decizia de incetare ?

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj adrianparin adrianparin V rog sa-mi spun-ti daca am dreptul la somaj in situatia in care am avut contract pe perioada determinata un an respectiv de la 15.11.2012-15.12.2013, unde ... (vezi toată discuția)
Somaj manuelasimona manuelasimona Buna ziua, daca cineva a lucrat 9 luni la o firma, dupa aceea aceasta a semnat lichidare cu vechea firma, si dupa aceea au fost preluati de o alta firma unde ... (vezi toată discuția)
Somaj vmire vmire daca am lucrat la o firma 24 luni mi am dat demisia si ma angajez cu contract de munca pe perioada determinata de o luna fara intrerupere,si daca nu mi se ... (vezi toată discuția)