avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna ziua,
daca cineva a lucrat 9 luni la o firma, dupa aceea aceasta a semnat lichidare cu vechea firma, si dupa aceea au fost preluati de o alta firma unde a lucrat timp de 3 luni, iar acum aceasta societate vrea sa inchida aceasta firma si le spune angajatilor sa semneze ca vor intra in somaj, este adevarat, li se preia de la cealalta firma vechimea, orice ajutor este bine venit,
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: manuelasimona , utilizator 19:17, 13 Martie 2014
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. - In cazul dvs., deoarece se desfiinteaza firma, trebuie sa va inceteze CIM cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului).
- Sa nu semnati nici o demisie sau cerere de incetare a CIM cu acordul partilor pentru ca nu veti mai putea beneficia de indemnizatie de somaj.

3. Cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

4. Pentru adeverinta tip pentru somaj (Anexa 26) cu cele 12 luni de stagiu de cotizare va adresati ambilor angajatori sa vi le elibereze.
Multumesc mult de raspuns,
cu deosebit respect,
Manuela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditie pentru a lua somaj criston84 criston84 Buna, Eu am lucrat timp de 4 ani la o firma la care toate cotizatiile au fost platite la timp, am fost data afara dar pana la urma am gasit un alt loc de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca MarcOvidiu MarcOvidiu Daca ai contract de munca pe perioada nedeterminata poate sati desfaca contractul de munca?? Si daca nu ai un an muncit ti se poate oferi somaj? Si daca nu ai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj popcosmin popcosmin Buna ziua ma numesc Pop Nicolae si sunt angajat la o firma particulara si as dori sa aflu cum se procedeaza pentru incetarea contractului de munca fara a fi ... (vezi toată discuția)