Ex: In cazul in care am lucrat la o societate 4 ani , si o 1 luna de zile la o alta societate fara intrerupere ! este obligatoriu sa prezint la AJOFM ADEVERINTA PRIVIND COTIZATIA DE LA AMBELE LOCURI DE MUNCA sau se poate solicita doar o adeverinta de la prima societate la care am lucrat .?
Intreb acestea deoarece doresc sa depun dosarul pentru indemnizatie de somaj
1. Incepand cu data de 01.04.2001 stagiile de cotizare la pensie, sanatate si somaj sunt evidentiate lunar de institutiile respective in baza declaratiilor nominale lunare transmise de angajator.
2. Copntractul individual de munca nu este necesar sa-l prezentati mla Agentia de Somaj.
3. Actele necesare pentru inregistrarea la Agentia de Somaj:
a. Actul de identitate, in original si copie;
b. Actele de studii si de calificare, in original si copie;
c. Adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
d. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare;
e. Carnetul de munca, in original si copie (daca aveti);
f. Adeverinta de vechime pentru perioada 01.01.2011 pana in prezent, eliberata de angajator;
g. Adeverinta tip (Anexa 26) pentru somaj, eliberata de angajator;
h. Decizia de incetare a contractului individual de munca (original si copie).
Ajutor de somaj
adrianparin
V rog sa-mi spun-ti daca am dreptul la somaj in situatia in care am avut contract pe perioada determinata un an respectiv de la 15.11.2012-15.12.2013, unde ... (vezi toată discuția)
Somaj
manuelasimona
Buna ziua,
daca cineva a lucrat 9 luni la o firma, dupa aceea aceasta a semnat lichidare cu vechea firma, si dupa aceea au fost preluati de o alta firma unde ... (vezi toată discuția)
Somaj
vmire
daca am lucrat la o firma 24 luni mi am dat demisia si ma angajez cu contract de munca pe perioada determinata de o luna fara intrerupere,si daca nu mi se ... (vezi toată discuția)