avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cim pe perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cim pe perioada determinata

Buna dimineata.va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.am cim pana in data de 10-02-2010.angajatorul a vrut ca sa mi prelungeasca cim dar eu nu am mai vrut.pe cartea de munca am10 anii pana acum.in data de 10 imi da o adeverinta ?si cu ce articol trebuie ca sa mi inchita cim?pot ca sa benificiez se somaj?va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 09:45, 2 Februarie 2010
daca aveti lucrata o perioada de 12 luni in ultimele 24 puteti beneficia de ajutor de somaj in cazul in care va expira durata pentru care s-a incheiat CIM. dispozitia in baza careia se incheie cartea de munca este art 55 lit.b cu raportare la art.56 lit.j
Contractul inceteaza cu art.56 lit j din Codul Muncii.
Gasiti pe site-ul agentiei de somaj un formular de adeverinta cu stagiul de cotizare la somaj. Este bine sa o duceti angajatorului in ziua in care va inceteaza contractul de munca si sa-l rugati sa v-o completeze, ca sa puteti depune dosarul la somaj in termen de 30 de zile.
Mai trebuie sa va elibereze o copie de pe decizia de incetare (dupa ce o inregistreaza la ITM) si carnetul de munca (de obicei cam in 2 saptamani de la data incetarii activitatii).

Daca nu aveti 12 luni lucrate la acest angajator, va trebuie adeverinte si de la angajatorul/angajatorii precedenti, pentru ca trebuie sa aveti stagiu 12 luni cu norma de 8h/zi in ultimele 24 ca sa beneficiati de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta sorri sorri Care este termenul pentru contractele pe perioada determinata? Lucrez la o firma privata si am fost angajata cu contract pe perioada determinata de 7 ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca lise lise Buna dimineata.Am contract de munca pana 12-02-2010.Atunci angajatorul poate sa imi desfaca contractul de munca cu orice articol sau poate sa imi dea somaj?Se ... (vezi toată discuția)
Somaj cami74 cami74 Daca am avut contract de munca pe perioada determinata, am dreptul la somaj? Multumesc. (vezi toată discuția)