Buna dimineata.va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.am cim pana in data de 10-02-2010.angajatorul a vrut ca sa mi prelungeasca cim dar eu nu am mai vrut.pe cartea de munca am10 anii pana acum.in data de 10 imi da o adeverinta ?si cu ce articol trebuie ca sa mi inchita cim?pot ca sa benificiez se somaj?va multumesc mult.
daca aveti lucrata o perioada de 12 luni in ultimele 24 puteti beneficia de ajutor de somaj in cazul in care va expira durata pentru care s-a incheiat CIM. dispozitia in baza careia se incheie cartea de munca este art 55 lit.b cu raportare la art.56 lit.j
Contractul inceteaza cu art.56 lit j din Codul Muncii.
Gasiti pe site-ul agentiei de somaj un formular de adeverinta cu stagiul de cotizare la somaj. Este bine sa o duceti angajatorului in ziua in care va inceteaza contractul de munca si sa-l rugati sa v-o completeze, ca sa puteti depune dosarul la somaj in termen de 30 de zile.
Mai trebuie sa va elibereze o copie de pe decizia de incetare (dupa ce o inregistreaza la ITM) si carnetul de munca (de obicei cam in 2 saptamani de la data incetarii activitatii).
Daca nu aveti 12 luni lucrate la acest angajator, va trebuie adeverinte si de la angajatorul/angajatorii precedenti, pentru ca trebuie sa aveti stagiu 12 luni cu norma de 8h/zi in ultimele 24 ca sa beneficiati de somaj.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Speta
sorri
Care este termenul pentru contractele pe perioada determinata?
Lucrez la o firma privata si am fost angajata cu contract pe perioada determinata de 7 ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca
lise
Buna dimineata.Am contract de munca pana 12-02-2010.Atunci angajatorul poate sa imi desfaca contractul de munca cu orice articol sau poate sa imi dea somaj?Se ... (vezi toată discuția)