avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Activitate cristina_banu

Activitate cristina_banu

Discuție Buna ziua
Buna ziua,

Lucrez din luna iulie la o firma, iar dupa 2 saptamani mi s-a facut contract de munca pe o perioada de 3 luni de zile(totul legal , inregistrat si la itm), care inceta pe data de 28 sept. Vreau sa va spun ca nici pana acum nu am primit vre-un ban de la ei. Intrebarea mea este cum as putea sa imi recuperez banii pentru care am lucrat , mai ales ca contractul era pentru 8 ore dar eu mai stateam si cate 14 ore la serviciu.
Colegii au facut o sesizare la itm , pe motivul ca nu au primit banii(pe la sfarsitul lunii septembrie, toti , in afara de 8 angajati toti nu au primit nici macar 1 ron de la firma) si nici macar nu au fost achitate impozitele la stat, absolut nimic. Itm-ul le-a dat termen pana in oct sa achite salariile , dar ei tot nu au achitat nimic.
Cum as putea sa procedez ???am inteles ca o solutie ar fi la tribunalul muncii pe motivul litigiu de munca referitor la drepturile banesti , credeti ca avem sanse de reusita?
Daca cineva ma poate ajuta cu niste raspunsuri ii multumesc anticipat.
Răspuns la discuția nevinovata
sau cum as mai putea sa fac rost de pv ...au astia de la politie sau ce ar trebui sa fac???
off...PV nu il mai am, dupa ce am castigat procesul l-am aruncat...in schimb am xerox la el......e bun si ala sau imi trebuie originalul pe care nu il mai an:(((((((((((((
Am fost astazi la sediul firmei de asigurari unde si-a facut asigurarea d-nul care m-a accidentat si mi-au zis ca ei nu pot sa imi faca o copie dupa asigurarea lui deoarece nu au acest drept cu toate ca eu le-am aratat hotararea judecatoreasca def+irev, offf sa mai ma duc odata la politie sa fac plangere (si ce ar trebui sa le spun ..ce fel de plangere sa fac, pentru distrugere ca ala nu mi-a dat asigurarea sau sa fac plangere la firma respectiva de asigurari ca nu vreau aia sa imi dea asigurarea d-nului care m-a accidentat)...Va multumesc tuturor care ma pot ajuta
Acuma ca am aflat unde si-a facut asigurarea obligatorie , am sa ma duc maine la firma unde si-a incheiat asigurarea si am sa ma prezint cu hotararea de la tribunal care e definitiva si irevocabila + pv si am sa le cer sa ma despagubeasca..sper sa mearga asa:D....
Aiguratorul meu a spus ca nu vrea sa isi recupereze dauna deoarece a platit 8 milioane pe asigurarea lui deoarece era o dacie 1300 , si nici nu a vrut sa imi spuna firma lui de asigurare, mai ales sa isi recupereze daunaX-(X-(X-(, iar la politie nici nu a vrut sa stea la discutie cu mine cu toate ca am zis ca fac o plangere si cand a auzit numele lui am zis ca fac plangere m-a lasat balta nici nu a vrut sa imi dea o hartie sau sa imi zica ce sa fac ...off ce e asa de greu pt ei? cu toate ca sunt nevinovata...X-(X-(X-(
Problema e ca nu am putut afla unde a avut el asigurarea obligatorie, deoarece am inteles ca daca am hotararea definitiva ma pot duce direct la siguratorul lui si ma poate despagubi, dar respectiva persoana nici nu a vrut sa stea la discutie cu mine zicandu-mi "ti-am facut felul , ti-am aratat ca nu ai ce sa imi faci mie", totusi unde as putea sa aflu dupa nr masinei udne si-a facut el asigurarea,deoarece el si-a vandut masina, in prezent nu are nici o masina
si politia ce ar putea sa faca? sa il determine sa ma despagubeasca sau cu ce ar putea sa ma ajute politia ca sa imi rezolv problema adica sa imi repar masina, deoarece nu as dori sa ajung pe la proces destul ca am 2 ani de zile de cand m-am judecat..si 2 zile de cand e definitiva hotararea
Discuție nevinovata
Buna

Am avut un accident rutier pt neacordare de prioritate in urma caruia un politist m-a trecut pe mine vinovata, am contestat asta in instanta(hotararea fiind definitiva si irevocabila), am castigat..acuma nelamurirea vine de la faptul ca respectiva persoana care m-a accidentat si care in urma procesului a iesit ea vinovata ..si-a vandut masina imediat ce a aflat ca a pierdut procesul, iar eu as fi dorit sa imi dea mie asigurarea lui obligatorie sa imi repar masina, sau bani(mentionez ca respectiva persoana nici nu vrea sa auda de bani, cu toate ca el si-a facut masina pe asigurarea mea), cum as putea sa procedeaz ca sa ma despagubeasca?care sunt modalitatile? sa ma duc la politiea rutiera sa le spun? sau cum ar trebui sa procedez..
Va multumesc tuturor care ar putea sa ma ajute cu un sfat
Buna ziua

In urma unui accident auto in care eu nu eram vinovata politia rutiera m-a sanctionat pe mine in loc pe individul care era vinovat.Mi s-a intopcmit proces verbal + amenda(amenda am achitat-o in a 2 zi dupa accident), i-am dat in judecata ,am castigat procesul ,am asteptat 15 zile ca sa o fac definitiva si irevocabila..
Acum as dori sa imi recuperez banii de pe amenda, faza e ca chitantza precum ca am platit banii la finante publice nu o mai gasesc. Ma poate ajuta cineva sa imi spuna cum as putea sa recuperez acei bani fara chitanta precum ca as fi platit-o(deoarece nu gasesc chitanta), stiu data cand am platit-o precum si ora cu aproximatie....

Va multumesc