avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Activitate sisi2000

Activitate sisi2000

Și pentru celălalt copil, cum se va diminua pensia? Instanța unde se desfășoară acest proces trebuie sa precizeze și pensia pentru celălalt copil sau trebuie acțiune separată? La ora actuala platesc 25 la sută din salariu pentru primul copil. Va mulțumesc!

gi-jane2 a scris:

Acțiunea nu se prescrie pe durata vieții copilului ,deci mama poate cere în numele copilului stabilirea paternitatii. Pensia va fi de 1/6.

Buna seara! Fosta sotie, suntem despărțiti de 6 ani, mi-a deschis proces pentru stabilirea filiației pentru fetița, născută la 7 luni după divorț și la un an după ce eram despărțiti de facto. Totodată cere să păstreze numele de mamă, să mă decada din drepturi și să plătesc pensie alimentara din urmă pe 3 ani. Eu mai am un copil dintr-o căsătorie anterioară, pentru care plătesc lunar 25 la sută pensie. Cum se va stabili pensia, care este de 30 la sută, din urmă pe cei 3 ani, atâta timp cât eu am platit către prima nevasta 25 la sută? Cea de-a doua soție poate să ceară filiația după 6 ani, nu exista un termen în această privință? In articolul 60 se vorbește de un termen de un an de la naștere. Va mulțumesc!
Răspuns la discuția pensie de intreþinere
In momentul in care la fiecare salariu imi mai trebuiesc cate 6 milioane ptr a achita toate datoriile, nu stiu de unde sa mai platesc si avocat. Nu mai este o alta infatisare. Judecatoria a stabilit procentul la 18% in urma cu un an jumate, decizie pe care eu nu am contestat-o, insa fosta sotie a atacat-o la Tribunal. Desi pensia era de vreo 8-9 mil, in functie de venitul pe care il realizam lunar, Tribunalul a hotarat sa imi mareasca la 25%, in ciuda faptului ca am aratat ca in cazul asta cheltuielile imi depasesc venitul. Asta una la mana, dar m-am trezit si cu o restanta de peste 30 de milioane, ceea ce nu este normal, ptr ca nu m-am sustras platii pensiei. Eu inteleg sa se mareasca, dar sa imi bagi pe gat si un an de zile mi se pare aberant. De abia acum am luat hotararea Tribunalului de la serviciu, ptr ca mie nu mi-a fost comunicata si pe ea scrie irevocabila. Mai poate fi atacata la Curtea de Apel? Pe mine ma intereseaza anularea acestei restante, care ma omoara.

Răspuns la discuția pensie de intreþinere
Cat se poate opri din salariu pentru o restanta la pensia de intretinere? La serviciu se opreste 50% din salariul de incadrare. M-am trezit ca am o restanta de 30 de milioane la pensia alimentara pentru ca s-a marit de la 18 la 25% si se aplica retroactiv pe un an de zile.
Si mai am o intrebare. Este normal ca instanta sa nu i-a in calcul niciun fel de cheltuieli pe care le ai(credite, chiri, etc) Dupa ce mi s-a marit pensia practic cheltuielile imi depasesc veniturile si acum mi-a venit si restanta asta pe cap.#-o