macovei2000 a scris:
Domnule rotaru, am 3 procese cu fostul angajator, dintre care doua sunt pe litigii de munca , si ei nu au cerut plata cheltuielilor de judecata.. judecati si dvs...ca nimeni nu trebuie sa va opreasca in a va impiedica sa va CERETI DREPTURILE..
Nu numai ca la nici unul din procese nu am platit nici un fel de cheltuieli pentru firma, dar nici ei nu au cerut , si au cerut sa nu li se dea ! Birocratia pentru o suma relativ mica este enorma, comparativ cu o suma care oricum nu poate fi abuzata si enorma, judecatorul o sa va taie din suma daca e prea mare oricum. ! aveti curaj sa va cereti drepturile.
dvs aveti un singur proces, dar eu am trei ...cu aceeasi persoana juridica care m-a concediat de doua ori ( plus alt litigiu pe alta speta)
mai mult , deoarece nu a venit consilierul juridic al firmei ( care nu trebuia sa costa nimic).. avocatul firmei trebuia platit doar la jumatate din onorariu , deoarece firma isi permite sa angajeze avocat... dar in mod normal trebuia sa vina consilierul juridic, iar cheltuielile cu avocatul TREBUIE oricum reduse la jumatate ( pentru ca este un lux din partea persoanei juridice neintemeiat), care trebuia sa fie reprezentata de consilierul juridic GRATUIT. Insistati asupra acestui aspect, deoarece sunt nuante si lucruri foarte subtile
la litigii de munca sunteti scutit de taxa de timbru
expertiza asa doar in cazuri speciale ( nu toate litigiile au expertize)
Dumneavoastra probabil ati avut noroc, in cazul meu nu e exclus sa ceara. In litigiul meu nu cred ca se pune problema vreunei expertize, e foarte simplu - nu am fost platit, angajatorul nu are cum sa demonstreze ca am fost. Desi stiu ca am dreptate, nu as vrea sa risc mai ales ca nu e vorba de o suma mare. Pe de alta parte, sunt student, nu am salariu, nu detin bunuri, nu prea au ce sa execute silit...ma mai gandesc
Va multumesc pentru sfat!