avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu dreptul muncii

Buna ziua!

In cazul in care doresc sa-l actionez in judecata pe fostul angajator pentru neplata drepturilor salariale, se poate si fara sa am avocat? Daca da, pana in ce stadiu al procesului? Cineva imi spusese ca procesele de dreptul muncii se judeca la Tribunal si e necesar sa fiu asistat de un avocat. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
nu este obligatoriu sa fiti reprezentat de avocat. cererea de chemare in judecata trebuie f bine motivata in fapt si in drept si pe parcursul procesului sa stiti sa va faceti apararile.
RotaruRazvan a scris:

Buna ziua!

In cazul in care doresc sa-l actionez in judecata pe fostul angajator pentru neplata drepturilor salariale, se poate si fara sa am avocat? Daca da, pana in ce stadiu al procesului? Cineva imi spusese ca procesele de dreptul muncii se judeca la Tribunal si e necesar sa fiu asistat de un avocat. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

1. Nu este obligatoriu sa va angajati avocat , intr-un asemenea litigiu . Puteti sa va reprezentati si singur , numai in cazul in care considerati ca nu puteti sa va reprezentati singur atunci puteti sa va angajati un avocat.

2. Este o informatie eronata faptul ca pentru litigiile de munca ce se judeca la Trbunalu este necesar sa fiti asistat de un avocat.

Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Va puteti angaja un avocat sau nu, depinde daca dumneavoastra dispuneti de posibilitatea financiara de a face acest lucru. Intr-adevar, cererea de chemare in judecata pe care o veti formula o veti transmite Sectiei de Conflicte si Litigii de Munca al Tribunalului in al carei raza teritoriala domiciliati. In astfel de litigii, nu se solicita timbrarea, astfel incat, nu veti plati decat cheltuielile efectuate cu transmisul cererii (in cazul in care transmiteti prin Posta) si, bineinteles, cheltuielile cu transportul, pe care le puteti solicita spre restituire, odata cu pronuntarea solutiei (atentie insa, acestea trebuie dovedite - atasati inscrisurile doveditoare). Sfatul personal ar fi sa va angajati un avocat, intrucat, daca nu dispuneti de cunostinte juridice temeinice, s-ar putea sa va "loviti" de niste proceduri care v-ar pune in dificultate, chiar riscand sa pierdeti procesul. Totodata, asa cum a spus si colegul de mai sus, cererea trebuie motivata temeinic, atat in drept, cat si in fapt, pentru ca instanta sa inteleaga pefect ceea ce solicitati si in temeiul caror dispozitii legale. Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea de chemare in instanta,poate fi manuscrisa? alina.l alina.l Cererea de chemare in instanta,intr-un litigiu de munca,poate fi manuscrisa?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Litigiu de munca neplata salarii,bonuri,garantii diana2502 diana2502 as dori sa stiu cum pot formula o cerere de chemare in judecata pentru neplata salariilor si ce sanse de castig sunt.plata salariilor se face pe data de 11 a ... (vezi toată discuția)
Cererea pentru pensia alimentara koreh silvia koreh silvia cererea pe care o depun la Tribunal pentru pensia alimentara trebuie scrisa de mine sau exista cerere tip?Imi puteti da va rog un exemplu de cerere?Va ... (vezi toată discuția)