avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Activitate vichi_90

Activitate vichi_90

Va multumesc pentru raspuns. Prima este o plangere penala cu caracter posesoriu. A 2-a este tot o plangere penala cu caracter posesoriu impotriva si a altor persoane decat in prima plangere precum si pentru amenintare. Ambele plangeri au fost instrumentate de acelasi procuror care, in opinia mea este partinitor. Mai mult, in cea de-a 2-a plangere, procurorul a dat o ordonanta care nu este motivata. Mai mult, ordonanta am primit-o urmare cererii catre Parchet in de a mi se comunica stadiul dosarului. In comunicarea ordonantei este mentionat faptul ca aceasta mi-a mai fost comunicata acum o luna, dar eu nu am primit-o. Am sa solicit o copie de pe borderou pentru a demonstra ca nu mi-a fost comunicata anterior. Probabil intentia era de a fi invocata tardivitatea in conditiile in care formulez contestatie catre prim procuror. Oricum, am dubii in privinta impartialitatii procurorului care a instrumentat dosarul.
Repartizarea nu ar trebui sa fie aleatorie?
Va multumesc din nou.
Buna ziua

Va rog daca ma poate ajuta cineva.
Procurorul care a instrumentat un dosar ce are ca obiect o plangere penala cu caracter posesoriu si a dat NUP, mai poate instrumenta un alt dosar cu aceleasi parti si obiect in cea de-a doua plangere?
Va multumesc
probabil are certificat de calitate de mostenitor
Răspuns la discuția contestatie in anulare
Va multumesc pentru raspuns. In aceste conditii pot solicita revizuirea?
Răspuns la discuția contestatie in anulare
Buna seara
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Contestatia in anulare am depus-o la Curtea de Apel dar in motivare am formulat-o atat impotriva sentintei Tribunalului cat si a Deciziei Curtii de Apel. Nu s-a redactat inca decizia Curtii de Apel de respingere a contestatiei, dar am vazut pe portal ca aceasta a fost respinsa ca nefondata. Ce sa va spun, motive am destule, contestatia am intemeiat-o in drept art. 317 alin. 1 pct. 1, alin. 2, art. 318, art. 322 pct. 2 si 6 Cod proc. civ.
Mai pot face ceva?
Va multumesc.
Buna ziua tuturor
va rog daca ma poate lumina cineva:
- tribunalul a judecat fondul- sectia contencios - am pierdut
- curtea de apel a judecatrecursul - am pierdut
- am formulat contestatie in anulare si din nou - am pierdut
- se poate formula recurs la contestatia in anulare?
- daca da, cine judeca recursul? ICCJ sau tot curtea de apel?
Va multumesc
Răspuns la discuția acte pt. casa
Ati expus foarte sumar problema. Cine locuieste in casa respectiva? Titlul de proprietate este pe numele tatalui? Si constructia si terenul? Expuneti mai pe larg pentru a primi un raspuns.
Are dreptate darvin. Termenul de formulare a contestatiei curge de la data in care ati primit decizia. Sa pastrati plicul pe care este data pentru a demonstra daca va fi nevoie. Puteti solicita ca proba in instanta in afara inscrisurilor si o expertiza judiciara. Probele nu le solicita judecatorii ci Dvs. Mai mult, daca doriti, puteti efectua o expertiza extrajudiciara. Nu este prima data cand ANRP subevalueaza bunurile pentru despagubiri.
Un sfat: avand in vedere timpul scurs de la depunerea dosarului pana la data in care ati primit decizia, tergiversari din partea ANRP, poate nu ar fi rau sa solicitati printr-un capat de cerere si efectuarea platii intr-o singura transa (daca este sub 500 000), in 30 de zile de la data in care hotararea instantei ramane irevocabila. Sub sanctiunea amendarii presedintelui ANRP. Oricum, la vremea respectiva veti investi si va veti adresa unui executor.
Succes
Discuție legea 290/2003
Buna seara
Va rog daca ma poate indruma cineva.
O familie are 6 copii. Unul din copii (avea 21 de ani la vremea respectiva) a venit in romania ca refugiat din Bucovina de Nord in anul 1943. Ceilalti membri ai familiei au ramas acolo impreuna cu parintii. Bunurile le-au fost sechestrate, iar parintii au decedat in anul 1945. In prezent mai sunt in viata 4 copii din care unul este cel refugiat. Ceilalti locuiesc in Rusia si Ucraina.
Cel refugiat, a depus cerere pentru despagubiri conf. Legii 290/2003, indicand si pe ceilalti mostenitori (din Rusia si Ucraina). Bunurile nu au fost vandute, donate, etc. Are declaratia martorilor cu privire la acest aspect, are adeverinta de la primarie, iar pentru padure are extrasul proprietarilor (sunt indicati parintii ca proprietari).Poate sa solicite drepturile doar in cota parte (cota lui)? Trebuie dezbatuta succesiunea? Are vreun drept conf. Legii 290/2003? Actele le-a depus in timp util (2003).
Comisia de aplicare a Legii 290/2003 i-a respins cererea.
Va multumesc pentru ajutor.
Discuție casa pensiilor
Buna seara
Daca ma poate ajuta cineva: avocata mea a chemat in judecata Directia de Munca si Protectie Sociala si Casa de Pensii, solicitand repturi banesti pe perioada ultimilor 3 ani, sume reactualizate cu indicele de inflatie avand in vedere OUG 59/2008aprobata prin Legea 271/2008 prin care se stabilesc 2 indemnizatii diferite:
- 200 lei pt. fiecare an de stramutare conf. art. 1alin.1 lit. e)
- 100 lei pt. fiecare an de domiciliu obligatoriu conf. art. 1 alin. 1 lit. d)
Deci, solicita 100 lei /luna pt. fiecare an de domiciliu obligatoriu, avand in vedere ca ma incadrez si la lit. e (pt. care primesc indemnizatia) si la lit. d. In opinia ei ar trebui sa beneficiez de 300 lei pt. fiecare an.
Este corect?
Va multumesc