avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Activitate cleo 5

Activitate cleo 5

Soacra mea impreuna cu cei 5 frati ai sai,nu au deschis procesul de succesiune, desi de la decesul parintilor au trecut 22 ani, deoarece de-a lungul timpului nu au cazut de acord asupra modului de impartire a mostenirii. Fiecare dintre frati are in folosinta un anumit lot de pamint, pe care il cultiva sau nu, casa parinteasca este in paragina si este motivul neintelegerilor (unii vor sa o vinda altii sa o pastreze in memoria parintilor). Lotul care s-ar cuveni soacrei mele (o gradina de pomi fructiferi), l-a lasat in grija sotului meu. Pentru aceasta gradina sotul a gasit un cumparator, dar nu o putem vinde nefiind proprietari cu acte in regula. Cumparatorul este dispus sa accepte o procura din partea celorlati mostenitori. ESTE SUFICIENTA ? Cine suporta costurile deschiderii procesului de succesiune, care banuiesc ca sunt foarte mari ? Mostenitorii nu cad de acord, nu se inteleg, nu se prezinta la notar decat o parte din ei.
Răspuns la discuția succesiune
Multumesc pt. raspuns. Problema mostenitorilor este accea ca unii dintre ei refuza orice discuti, nu cad de acord asupra impartirii loturilor de teren si a casei parintesti. Daca se deschide o actiune judecatoresca, cine suporta chetuielile ? Cei 5 frati, mostenitori legali nu cad de acord asupra impartirii terenurilor, lasind acest lucru la voia intamplarii. Situatia este asa de 22 ani !!!! Noi am avea nevoie de "partea" noastra, o procura din partea celorlati este suficienta pentru a putea vinde terenul ?
Discuție succesiune
buna, am si eu o intrebare: Cum se poate intra in posesia unor loturi de pamant in cazul in care defunctul a decedat acum 20 ani iar mostenitorii nu se pun de acord asupra mostenirii. La data la care s-a hotarat efectuarea succesiunii, unul dintre mostenitori nu s-a prezentat, succesiunea nu a mai avut loc. De atunci au trecut anii (aprox. 10 ani). Mostenitori sunt foarte multi aprox. 5 frati si 4 nepoti (mostenitori ai altori frati decedati). Toate aceste persoane nu pot cadea de acord asupra mostenirii. Cum se poate rezolva pb?