Soacra mea impreuna cu cei 5 frati ai sai,nu au deschis procesul de succesiune, desi de la decesul parintilor au trecut 22 ani, deoarece de-a lungul timpului nu au cazut de acord asupra modului de impartire a mostenirii. Fiecare dintre frati are in folosinta un anumit lot de pamint, pe care il cultiva sau nu, casa parinteasca este in paragina si este motivul neintelegerilor (unii vor sa o vinda altii sa o pastreze in memoria parintilor). Lotul care s-ar cuveni soacrei mele (o gradina de pomi fructiferi), l-a lasat in grija sotului meu. Pentru aceasta gradina sotul a gasit un cumparator, dar nu o putem vinde nefiind proprietari cu acte in regula. Cumparatorul este dispus sa accepte o procura din partea celorlati mostenitori. ESTE SUFICIENTA ? Cine suporta costurile deschiderii procesului de succesiune, care banuiesc ca sunt foarte mari ? Mostenitorii nu cad de acord, nu se inteleg, nu se prezinta la notar decat o parte din ei.
Multumesc pt. raspuns. Problema mostenitorilor este accea ca unii dintre ei refuza orice discuti, nu cad de acord asupra impartirii loturilor de teren si a casei parintesti. Daca se deschide o actiune judecatoresca, cine suporta chetuielile ? Cei 5 frati, mostenitori legali nu cad de acord asupra impartirii terenurilor, lasind acest lucru la voia intamplarii. Situatia este asa de 22 ani !!!! Noi am avea nevoie de "partea" noastra, o procura din partea celorlati este suficienta pentru a putea vinde terenul ?
buna, am si eu o intrebare: Cum se poate intra in posesia unor loturi de pamant in cazul in care defunctul a decedat acum 20 ani iar mostenitorii nu se pun de acord asupra mostenirii. La data la care s-a hotarat efectuarea succesiunii, unul dintre mostenitori nu s-a prezentat, succesiunea nu a mai avut loc. De atunci au trecut anii (aprox. 10 ani). Mostenitori sunt foarte multi aprox. 5 frati si 4 nepoti (mostenitori ai altori frati decedati). Toate aceste persoane nu pot cadea de acord asupra mostenirii. Cum se poate rezolva pb?