avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine deschide procesul de succesiune ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine deschide procesul de succesiune ?

Soacra mea impreuna cu cei 5 frati ai sai,nu au deschis procesul de succesiune, desi de la decesul parintilor au trecut 22 ani, deoarece de-a lungul timpului nu au cazut de acord asupra modului de impartire a mostenirii. Fiecare dintre frati are in folosinta un anumit lot de pamint, pe care il cultiva sau nu, casa parinteasca este in paragina si este motivul neintelegerilor (unii vor sa o vinda altii sa o pastreze in memoria parintilor). Lotul care s-ar cuveni soacrei mele (o gradina de pomi fructiferi), l-a lasat in grija sotului meu. Pentru aceasta gradina sotul a gasit un cumparator, dar nu o putem vinde nefiind proprietari cu acte in regula. Cumparatorul este dispus sa accepte o procura din partea celorlati mostenitori. ESTE SUFICIENTA ? Cine suporta costurile deschiderii procesului de succesiune, care banuiesc ca sunt foarte mari ? Mostenitorii nu cad de acord, nu se inteleg, nu se prezinta la notar decat o parte din ei.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 09:49, 7 Mai 2009
Daca mostenitorii nu cad de comun acord la impartirea bunurilor care fac parte din masa succesorala, oricare dintre ei poate intenta o actiune de partaj succesoral judecatoresc.
Pentru a evita orice complicatii ulterioare trebuie ca oricare dintre succesori sa deschida o actiune prin care sa solicite instantei de judecata sa se dezbata succesiunea si fireste sa se faca partajarea averii defunctului.
Apelati la un avocat pentru a va indruma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare mostenire ContSters87904 ContSters87904 Buna dragii mei Care este pedeapsa acordata celui care vinde bunurile din mostenire, desi sunt si altii succesori care au aceleasi drepturi...stiu ca nu are ... (vezi toată discuția)
Partaj activ succesoral florentina-osmantescu florentina-osmantescu buna ziua, in urma decesului soacrei mele s-a facut partajul activului succesoral format din:o casa de locui din caramida+anexe ;teren intravilan2400mp si ... (vezi toată discuția)
Succesiune gabrielac gabrielac Parintii sotului sunt decedati.Mostenitori sunt cei 3 copii care nu reusesc sa se inteleaga cu privire la mostenirea bunurilor ramase in urma ... (vezi toată discuția)