Soacra mea impreuna cu cei 5 frati ai sai,nu au deschis procesul de succesiune, desi de la decesul parintilor au trecut 22 ani, deoarece de-a lungul timpului nu au cazut de acord asupra modului de impartire a mostenirii. Fiecare dintre frati are in folosinta un anumit lot de pamint, pe care il cultiva sau nu, casa parinteasca este in paragina si este motivul neintelegerilor (unii vor sa o vinda altii sa o pastreze in memoria parintilor). Lotul care s-ar cuveni soacrei mele (o gradina de pomi fructiferi), l-a lasat in grija sotului meu. Pentru aceasta gradina sotul a gasit un cumparator, dar nu o putem vinde nefiind proprietari cu acte in regula. Cumparatorul este dispus sa accepte o procura din partea celorlati mostenitori. ESTE SUFICIENTA ? Cine suporta costurile deschiderii procesului de succesiune, care banuiesc ca sunt foarte mari ? Mostenitorii nu cad de acord, nu se inteleg, nu se prezinta la notar decat o parte din ei.
Daca mostenitorii nu cad de comun acord la impartirea bunurilor care fac parte din masa succesorala, oricare dintre ei poate intenta o actiune de partaj succesoral judecatoresc.
Pentru a evita orice complicatii ulterioare trebuie ca oricare dintre succesori sa deschida o actiune prin care sa solicite instantei de judecata sa se dezbata succesiunea si fireste sa se faca partajarea averii defunctului.
Apelati la un avocat pentru a va indruma.
Succesiune
gabrielac
Parintii sotului sunt decedati.Mostenitori sunt cei 3 copii care nu reusesc sa se inteleaga cu privire la mostenirea bunurilor ramase in urma ... (vezi toată discuția)