in urma decesului soacrei mele s-a facut partajul activului succesoral format din:o casa de locui din caramida+anexe
;teren intravilan2400mp si teren extravilan 29.200mp.Succesori:sotul meu1/2 si 2nepoti ai unui frate decedat cealalta jumatate.Daca la inceput au spus ca ne vom intelege la o eventuala vanzare,acum lucrurile s-au complicat:am incercat sa locuiesc acolo vara,urmand ca din productia gradinii,viei si a pomilor fructiferi sa dau1/2 celor 2nepoti-nu au dorit si nici nu m-au lasat sa locuiesc acolo.Intre timp casa s-a darapanat,fantana din curte a devenit inutilizabila,s-au furat parti din gard,s-au taiat copacii.....dezastru.Sotul doreste sa reimpartim masa succesorala,asa cum spune legea pentru a nu mai fi dependenti de nepoti si fiecare sa dispuna cum doreste de ,,patratica" sa.Cam ce-ar fi de facut si cu ce costuri?
Trebuie sa faceti un partaj succesoral, care poate fi amiabil, la notar sau contencios, in instanta.
Costurile se calculeaza in functie de valoarea bunurilor pe care le impartiti.
Spre exemplu, pentru actiunea in instanta va trebui sa achitati o taxa judiciara de timbru de 3% din aceasta valoare.