avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj activ succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj activ succesoral

buna ziua,

in urma decesului soacrei mele s-a facut partajul activului succesoral format din:o casa de locui din caramida+anexe
;teren intravilan2400mp si teren extravilan 29.200mp.Succesori:sotul meu1/2 si 2nepoti ai unui frate decedat cealalta jumatate.Daca la inceput au spus ca ne vom intelege la o eventuala vanzare,acum lucrurile s-au complicat:am incercat sa locuiesc acolo vara,urmand ca din productia gradinii,viei si a pomilor fructiferi sa dau1/2 celor 2nepoti-nu au dorit si nici nu m-au lasat sa locuiesc acolo.Intre timp casa s-a darapanat,fantana din curte a devenit inutilizabila,s-au furat parti din gard,s-au taiat copacii.....dezastru.Sotul doreste sa reimpartim masa succesorala,asa cum spune legea pentru a nu mai fi dependenti de nepoti si fiecare sa dispuna cum doreste de ,,patratica" sa.Cam ce-ar fi de facut si cu ce costuri?

multumesc mult,
Fl
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 16:19, 14 Ianuarie 2012
Trebuie sa faceti un partaj succesoral, care poate fi amiabil, la notar sau contencios, in instanta.
Costurile se calculeaza in functie de valoarea bunurilor pe care le impartiti.
Spre exemplu, pentru actiunea in instanta va trebui sa achitati o taxa judiciara de timbru de 3% din aceasta valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine deschide procesul de succesiune ? cleo 5 cleo 5 Soacra mea impreuna cu cei 5 frati ai sai,nu au deschis procesul de succesiune, desi de la decesul parintilor au trecut 22 ani, deoarece de-a lungul timpului ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa ambii parinti decedati V.Dinca V.Dinca Buna ziua, speta mea este urmatoarea: Doresc sa deschid o succesiune dupa parintii mei care sunt decedati de 35 de ani tatal si 16 ani mama. Mai am un ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor baican constantin baican constantin Speta este urmatoarea: Prin dezbaterea succesiunii, constand din 1/2 casa in suprafata totala de 58 merti patrati si un teren in suprafata de 800 metri ... (vezi toată discuția)