avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate anemaryy

Activitate anemaryy

celina a scris:

Din moment ce ati mai creat un topic similar, in care intrebati daca ar fi admisibila o cerere de revizuire intemeiata pe motivele expuse mai sus si vi s-a raspuns foarte clar acolo ca nu , nu prea vad cui ati putea sa va mai adresati. Hotararea in cauza nu mai poate fi schimbata pentru ca este definitiva si au fost epuizate toate caile de atac posibile.




Am inteles ca nu se mai poate face nimic pentru schimbarea pedepsei, de aceea am deschis topicul acesta.
Pe mine ma intereseaza, cum poate sa aiba dreptul ( conform legii ) la un tratament, avand in vedere ca vorbim de o boala si ca orice boala trebuie tratata. In al 2-lea rand, nu vreau ca dupa 3 ani sa iasa de la inchisoare si sa aiba o recadere in privinta consumului si poate nu numai... de aceea vreau sa aiba parte de un tratament care este obligatoriu in a se vindeca. Cat despre asistenta medicala la penitenciar a avut de ales in a iesi sa munceasca ( castigand zile libere ) sau a se trata - psihoterapie ( fara zile castig), ambele variante nu se pot realiza pentru ca personalul nu este disponbil decat pana la ora 4, iar el atunci termina ziua de lucru.....
Dovezi sunt, in primul rand faptl ca centrul de tratament nu a fost anuntat si nu a stiut de situatia acestuia ( desi organele de cercetare erau obligate sa anunte ), declaratiile medicului si psihologului la intreruperea brusca a tratamentului si repercursiunile fizice ( de scurta durata dar destul de greu de suportat ) si cele mai importante cele psihice ( care sunt de lunga durata ), etc. Desi se incadreaza perfect in anumite articole nu a fost nici unul invocat si tinand cont in acelasi timp ca este vorba de o boala, si ne este garantat dreptul la sanatate si de a nu fi supus relelor tratamente.
Mai am o intrebare , cum ramane cu regimul măsurilor de securitate din Codul Penal, Art.113 şi 114, care reglementează obligaţia de tratament medical şi spitalizare a persoanelor care reprezintă un pericol pentru societate din cauza drogo-dependenţei?! Nici de aceste articole din codul penal nu s-a tinut cont.
Va rog sa-mi spuneti, mai exact, cui pot sa ma adresez.
Răspuns la discuția cerere revizuire dosar
Va multumesc pentru raspunsuri

Răspuns la discuția cerere revizuire dosar
Sentinta este definitva si din pacate , la curtea de apel nu au fost mentionate acel ordin si regulament. Se mai poate face ceva? Si mai am o intrebare , care este functia Inaltei curti de casatie si justitie, ce conditii trebuie sa ai ca sa ti se judece dosarul acolo? Si mai am o intrebare , e normal sa nu se tina cont si sa nu se aplice acele articole referitoare la persoanele sub tratament de substitutie?Cui poti sa te adresezi pentru asta?
Ce se mai poate face daca in timpul anchetei organul de cercetare penala nu aplica art 31 ( nu a dispus continuare tratamentului in timpul arestului) din Regulamentului de aplicare a dispozitiilor Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri ; judecatorul nu a aplicat nici un articol din ordinul comun al ministerului sanatatii si familiei si al ministerului justitiei nr.898/725/2002 privind masurile medicale si educative aplicate toxicomanilor in penitenciare, astfel fiind incalcate si drepturile omului, aplicand pedeapsa cu inchisoarea si nici un art din acele ordine.
In acest caz, ce se poate face pentru aplicarea lor?! Unde te poti adresa?!
Răspuns la discuția cerere revizuire dosar
Prin revizuirea dosarului nu se vrea achitarea ci o pedeapsa mai mica, intru-cat a executat 9 luni de inchisoare, iar recuperarea prejudiciului si faptul ca era la tratament si tot ce tine de acesta( dovezi ce nu sunt in dosar ) sa se considere circumstante atenuante pentru schimbarea pedepsei , asta daca e posibila revizuirea?! Cat despre recuperarea prejudiciului nu pot sa spun decat ca la curtea de apel a fost pusa intrebarea daca s-a recuperat prejudiciul iar in dosar procurorul de la judecatorie specifica faptul ca suma furata este modica si sa se coboare pedeapsa sub limita speciala ( nu mai stiu exact ) si ca victima nu se constituie parte civila si s-a renuntat la martori deoarece nu s-au prezentat.
Doresc sa cer o revizuire de dosar ( mai exact fratele meu ) si am nevoie de un sfat , si anume daca este posibil. In martie 2008 a furat din buzunarul de la spate a unei persoane o bancnota de 50 ron ( banii erau iesiti putin din buzunar ). A fost dus la sectie unde i s-a intocmit rechizitoriu si arestat preventiv pe baza unui martor si pe recunoasterea faptei. In luna august, inaintea recursului a fost eliberat din arestul preventiv. Pedeapsa lui este de 3 ani. In momentul arestarii era in recidiva postexecutorie si la tratament de dezintoxicare. In timpul desfasurarii procesului nu a fost recuperata paguba ( cei 50 de ron ). Intrebarea este daca poate cere revizuire de dosar aducand proba ca a fost recuperata paguba si conform art 31 din Regulamentului de aplicare a dispozitiilor Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri procurorul nu a anuntat centrul de dezintoxicare unde era sub tratament ambulatoriu si ca i s-au incalcat drepturile omului. Si ar mai fi ceva, si anume ca inainte de comiterea faptei se inscrisese din propie initiativa la centrul dezintoxicare, in momentul comiterii faptei era sub tratament de metadona ( poate influenta starea de constient ), deci incerca sa se reabiliteze iar prin arestarea si pedeapsa cu inchisoarea el nu poate fi reeducat( momentan nu mai are dependenta fizica dar dependenta psihica nu poate fi tratata decat prin terapie ). La inchisoare este in continuare un mediu care nu il ajuta sa se reabiliteze ( din toate pct de vedere ), el a muncit atat in timpul arestarii preventive cat si acum in timpul executarii pedepsei si din aceasta cauza nu poate sa mearga si la un psiholg pentru continuarea tratamentului contra dependentei deoarece lucreaza iar programul acestora se termina devreme. Exista vreo sansa de revizuire?!