avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neaplicarea legii de catre procuror?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neaplicarea legii de catre procuror?!

Ce se mai poate face daca in timpul anchetei organul de cercetare penala nu aplica art 31 ( nu a dispus continuare tratamentului in timpul arestului) din Regulamentului de aplicare a dispozitiilor Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri ; judecatorul nu a aplicat nici un articol din ordinul comun al ministerului sanatatii si familiei si al ministerului justitiei nr.898/725/2002 privind masurile medicale si educative aplicate toxicomanilor in penitenciare, astfel fiind incalcate si drepturile omului, aplicand pedeapsa cu inchisoarea si nici un art din acele ordine.
In acest caz, ce se poate face pentru aplicarea lor?! Unde te poti adresa?!
Cel mai recent răspuns: anemaryy , utilizator 11:59, 20 Mai 2009
Fiecare unitate de detentie cu regim de arest preventiv sau regim penitenciar,dispune de medici care au obligatia de a constata si stabili daca sunt necesare aplicarea disp. art. si legi invocate de dvs.
Ce se mai poate dace?!
Daca nu sunt respectate ,atunci trebuie sesizate forurile superioare...
Daca nu au fost respectate,la fel...Trebuie in schimb dovedit acest lucru...
Dovezi sunt, in primul rand faptl ca centrul de tratament nu a fost anuntat si nu a stiut de situatia acestuia ( desi organele de cercetare erau obligate sa anunte ), declaratiile medicului si psihologului la intreruperea brusca a tratamentului si repercursiunile fizice ( de scurta durata dar destul de greu de suportat ) si cele mai importante cele psihice ( care sunt de lunga durata ), etc. Desi se incadreaza perfect in anumite articole nu a fost nici unul invocat si tinand cont in acelasi timp ca este vorba de o boala, si ne este garantat dreptul la sanatate si de a nu fi supus relelor tratamente.
Mai am o intrebare , cum ramane cu regimul măsurilor de securitate din Codul Penal, Art.113 şi 114, care reglementează obligaţia de tratament medical şi spitalizare a persoanelor care reprezintă un pericol pentru societate din cauza drogo-dependenţei?! Nici de aceste articole din codul penal nu s-a tinut cont.
Va rog sa-mi spuneti, mai exact, cui pot sa ma adresez.
Din moment ce ati mai creat un topic similar, in care intrebati daca ar fi admisibila o cerere de revizuire intemeiata pe motivele expuse mai sus si vi s-a raspuns foarte clar acolo ca nu , nu prea vad cui ati putea sa va mai adresati. Hotararea in cauza nu mai poate fi schimbata pentru ca este definitiva si au fost epuizate toate caile de atac posibile.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2009
celina, utilizator
Iin cazul in care considerati ca au fost incalcate drepturile omului si dupa epuizarea cailor de recurs din procedura interna nu vi s-au acordat drepturile legale cerute, puteti apela chiar si la instanta de la Strasbourg care daca constata ca s-au incalcat anumite protocoale ale drepturilor omului de catre statul Roman va va acorda o reparatie echitabila .
celina a scris:

Din moment ce ati mai creat un topic similar, in care intrebati daca ar fi admisibila o cerere de revizuire intemeiata pe motivele expuse mai sus si vi s-a raspuns foarte clar acolo ca nu , nu prea vad cui ati putea sa va mai adresati. Hotararea in cauza nu mai poate fi schimbata pentru ca este definitiva si au fost epuizate toate caile de atac posibile.




Am inteles ca nu se mai poate face nimic pentru schimbarea pedepsei, de aceea am deschis topicul acesta.
Pe mine ma intereseaza, cum poate sa aiba dreptul ( conform legii ) la un tratament, avand in vedere ca vorbim de o boala si ca orice boala trebuie tratata. In al 2-lea rand, nu vreau ca dupa 3 ani sa iasa de la inchisoare si sa aiba o recadere in privinta consumului si poate nu numai... de aceea vreau sa aiba parte de un tratament care este obligatoriu in a se vindeca. Cat despre asistenta medicala la penitenciar a avut de ales in a iesi sa munceasca ( castigand zile libere ) sau a se trata - psihoterapie ( fara zile castig), ambele variante nu se pot realiza pentru ca personalul nu este disponbil decat pana la ora 4, iar el atunci termina ziua de lucru.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea drepturilor detinutilor anemary29 anemary29 cand unui detinut cardiac,operat acum 4 luni bypass-nu i se administreza medicamentele prescrise de medicul chirurg si aprobate de medicul penitenciarului unde ... (vezi toată discuția)
Spete protectia drepturilor omului opriii opriii Buna seara, am de facut cateva spete pentru protectia drepturilor omului, daca ma poate ajuta cineva cu o idee un sfat as fi foarte recunoscator, ... (vezi toată discuția)
Va rog frumos ma puteti ajuta cu rezolvarea urmatoarelor spete?....este urgent,am nevoie de ele pana maine cand am examen...va rog din suflet:( monicaish monicaish SPEȚA NR. 1 A.F. este absolvent de liceu, fără ocupație stabilă. Locuiește cu mama sa, intr-un apartament din orașul BlackVille, ... (vezi toată discuția)