avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... incalcarea drepturilor detinutilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

incalcarea drepturilor detinutilor

cand unui detinut cardiac,operat acum 4 luni bypass-nu i se administreza medicamentele prescrise de medicul chirurg si aprobate de medicul penitenciarului unde ma pot adresa?
Cel mai recent răspuns: anemary29 , utilizator 20:23, 20 Septembrie 2009
printre alte drepturi recunoscute condamnatilor senumara si acestea:
să beneficieze în mod gratuit de asistenţă medicală şi de medicamente;
să înainteze cereri şi plîngeri (reclamaţii, propuneri, sesizări) administraţiei penitenciarului, organelor ierarhic superioare, instanţelor judiciare, procuraturii, comitetului pentru plîngeri, organelor autorităţilor publice centrale şi administraţiei publice locale, organizaţiilor neguvernamentale, precum şi organizaţiilor interstatale pentru apărarea şi respectarea drepturilor omului;
medicamente nu-i dau motivand ca nu au iar cererile lui, plangerile sau orice fel de sesizare nu intereseaza pe nimeni.nici macar nu il tin la spital...adica stiti cumva o adresa a uneia din institutiile mai sus mentionate?unde sa ma adresez mai exact ?inainte de operatie pt ca nu i-au dat medicamente a facut preinfart.....
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2009
anemary29, utilizator
Daca detinutul in cauza se afla in executarea unei pedepse cu inchisoarea ,avand in vedere starea sanatatii sale ,in situatia in care maladiile de care acesta sufera nu pot fi tratate in reteaua sanitara a a A.N.P.,ar trebui sa luati legatura cu un avocat pentru a formula cerere de intrerupere a executarii pedepsei pe motiv de boala,urmand ca expertiza medico-legala ce se va efectua sa statueze asupra bolii sale si daca aceasta poate fi tratata in regim de detentie.
Daca detinutul este in arest preventiv se poate solicita liberarea acestuia pe aceleasi motive de boala,urmand ca INML sau SML sa se pronunte intr-o expertiza ,ce trebuie solicitata de aparare ,asupra starii sanatatii sale si daca exista posibilitatea sa urmeze un tratament adecvat in reteaua sanitara a A.N.P.
In situatia in care acesta poate fi tratat in regim de detentie,in reteaua sanitara a ANP ar fi normal sa sesizati aceasta institutie care coordoneaza activitatea din penitenciare(Administratia Nationala a Penitenciarelor),pentru a solicita transferarea arestatului intr-un spital penitenciar pentru a fi ingrijit cu competenta de cadre medicale calificate,dar si pentru a se permite familiei sa ii puna la dispozitie medicatia de care are nevoie pentru a fi tratat sub supravegherea medicilor de la spitalul penitenciar.
De asemeni astfel cum a aratat d-na consilier este bine sa formulati sesizari si la organizatiile umanitare interne si internationale,dar si la cele invocate de d-sa
a fost oerat sub paza la sp.militar si a beneficiat de intreruperea pedepsei 2 luni si 14 zile.s-a reantors acum 1 luna si de atunci avem aceasta problema;nu-i dau medicamentele.de cateva zile nici macar o pastila.despre regim alimentar si conditii de igiena nici vorba.organizatii internationale presupun ca va referiti la cedo unde avem deja un dosar admis dar pana se pronunta cedo isi termina pedeapsa iar el are nevoie acum de medicamente .org. umanitare interne...mai exact unde sa merg?va multumesc din suflet.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2009
anemary29, utilizator
Astfel cum v-am sfatuit mergeti in audienta si sesizati in scris conducerea Agentiei Nationale a Penitenciarelor asupra neadministrarii tratamentului si eventual solicitati transferul detinutului la un spital penitenciar pentru a urma tratamentul in conditiile de acolo,dar sub supraveghere medicala.
Incercati inca o data sa obtineti o noua liberare pe motiv de boala(din cate am inteles nu este judecat)
Sesizati in scris Amnesty International ,Liga pentru Apararea Drepturilor Omului,Transparency International (dluiVictor Alistar)si alte organizatii interne si internationale
Formulati sesizari cu cele petrecute catre presa scrisa si audio-vizuala.De exemplu: postul tv.B -1 are o emisiune specializata pe aceste aspecte

Alte discuții în legătură

Se poate cere intreruperea pedepsi sau eliberarea rafaels rafaels [b]se poate cere intreruperea pedepsi sau eliberarea din inchisoare pe baza unor documente medicale ?[/b] (vezi toată discuția)
Intreruperea executarii pedepsei din cauze medicale doberv doberv cred ca aici legea a fost facuta (chiar daca par rautacios) doar pentru a mai oferi o portita de scapare pentru cei cu putere. Eu nu cred ca este normala ... (vezi toată discuția)
Motivare amanare a executarii pedepsei RADUGABY RADUGABY cum ma pot motiva legal intr-o cerere pentru amanarea executarii pedepsei. Am citit cerea tip si motivele mele ar fi urmatoarele sotul meu este arestat si el ... (vezi toată discuția)