avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... se poate cere intreruperea pedepsi sau eliberarea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

se poate cere intreruperea pedepsi sau eliberarea

se poate cere intreruperea pedepsi sau eliberarea din inchisoare pe baza unor documente medicale ?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 20:12, 22 Noiembrie 2011
Intreruperea pedepsei se poate solicita instantei de la locul situarii centrului de detentie si pentru motive medicale serioase. Motivele medicale trebuie dovedite prin expertiza medico-legala care sa ateste faptul ca boala de care sufera condamnatul nu poate fi tratata in reteaua medicala a Administratiei Nationale a Penitenciarelor. In lipsa acestei expertize sortii de izbanda a unui asemenea demers sunt extrem de reduse. Succes!
spre exemplu persoane seropozitive - Hiv
Persoanele cu HIV nu sunt eliberate din inchisoare, virusul poate fi controlat usor prin medicamente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea drepturilor detinutilor anemary29 anemary29 cand unui detinut cardiac,operat acum 4 luni bypass-nu i se administreza medicamentele prescrise de medicul chirurg si aprobate de medicul penitenciarului unde ... (vezi toată discuția)
Drepturi...sanse AndreASM AndreASM Ce drepturi are un condamnat diagnosticat in penitenciar cu :hepatita C? Pana la comisie mai are de executat 9 luni. Poate cere in instanta ... (vezi toată discuția)
Intreruperea executarii pedepsei din cauze medicale doberv doberv cred ca aici legea a fost facuta (chiar daca par rautacios) doar pentru a mai oferi o portita de scapare pentru cei cu putere. Eu nu cred ca este normala ... (vezi toată discuția)