Ce drepturi are un condamnat diagnosticat in penitenciar cu :hepatita C? Pana la comisie mai are de executat 9 luni. Poate cere in instanta eliberarea conditionata acum ?. daca se poate va rog sa-mi spune_ti ce tre sa fac. va multumesc.#-o
#-o
Se poate formula o cerere de intrerupere a executarii pedepsei pe motive medicale. Trebuie insa ca boala de care sufera condamnatul sa nu poate fi tratata de doctorii din interiorul Administratiei Penitenciarelor. Va trebuie intocmita o exeprtiza medicala care sa confirme acest lucru. In cazul in care se considera ca boala nu poate fi tratata in interiorul Administratiei Penitenciarelor, pedeapsa se va intrerupe pana la insanatosire. In acest caz insa, nu stiu in ce masura acesta boala este vindecabila.
Condamnatul va trebui sa formuleze aceasta cerere de intrerupere a executarii pedepsei pe motive medicale, poate va avea castig de cauza.
Potrivit art.50 din legea 275/2006, persoanele aflate in executarea pedepselor privative de libertate au dreptul la asistenta medicala, beneficiind in mod gratuit de tratament medical si de medicamente.
Motivul invocat- diagnosticarea cu hepatita C- nu poate constitui temei al unei cereri de liberare condiţionata ci doar al unei cereri de intrerupere a executarii pedepsei intemeiata pe dispozitiile art.453 alin.1 lit.a raportat la art.455 cod procedura penala.
Regim detentie
Nafets
In care cazuri in care un condamnat are de executat cinci ani, sa zicem, poate fi 'scutit' de executarea pedepsei pe motive medicale? De exemplu eu nu am ... (vezi toată discuția)