buna ziua.
daca inculpatul sufera de o boala foarte grava si are nevoie de o interventie chirurgicala, in baza art. 455 c.pr.pen. poate face cerere de intrerupere executare pedeapsa.
perioada de 3 luni care se acorda in acest caz, a expirat si inculpatul nu a reusit sa se opereze, intrucat a fost necesara o perioada de stabilizare, in vederea efectuarii investigatiilor medicale preoperatorii .
se poate face o noua cerere de prelungire a perioadei de intrerupere a executarii pedepsei??
cf. legii se acorda o singura data o astfel de cerere si doar pt. trei luni ..
baza legala in cazul in care este admisibila o astfel de cerere ..
multumesc anticipat.
intrebarea mea a fost alta ;)
art. 453 , respectiv 455 c.pr.pen. se refera la intreruperea executarii pedepsei pt. motive medicale.
eu intrebam daca se mai poate cere o alta intrerupere a executarii pedepsei, in cazul in care termenul de 3 luni acordat initial a expirat iar bolnavul nu a apucat sa se opereze :(
da, s-a reintors pt. ca expira perioada de 3 luni acordata .
mama inculpatului a facut cerere de prelungire a perioadei de intrerupere a executarii pedepsei , iar acum s-a gandit sa-si angajeze un avocat..
Baza legala este art 455 raportat la art 453 lit a. Dumneavoastra v-ati raportat la litera c . Daca sunt indeplinite conditiile mentionate la art. 453 lit a : cand se constata pe baza unei expertize medico-legale ca cel condamnat sufera de o boala grava care face imposibila executarea pedepsei, iar instanta apreciaza ca intreruperea(cf. art 455) executarii si lasarea in libertate nu prezinta un pericol concret pentru ordinea publica.In acest caz executarea pedepsei se intrerupe pana cand starea de sanatate a condamnatului se va ameliora, astfel incat pedeapsa sa poata fi pusa in executare. Se pot acorda mai multe intreruperi, conform art 457 alin.2.
Astept raspuns
ionela moraru
Am si eu o intrebare cand intra cel mai sigur noul cod penal in vigoare?se mai poate sa se faca intrerupere de pedeapsa...eu stiam de ceva de trei luni de ... (vezi toată discuția)