avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ASTEPT RASPUNS
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ASTEPT RASPUNS

Am si eu o intrebare cand intra cel mai sigur noul cod penal in vigoare?se mai poate sa se faca intrerupere de pedeapsa...eu stiam de ceva de trei luni de zile...sau macar arestul la domiciliu?am pe cineva care are cinci ani.e sentinta definitiva...
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:44, 3 Ianuarie 2011
intra in vigoare in noiembrie 2011, asta daca nu se va prelungi iar termenul.
Luna octombrie 2011
parerea mea e ca nu va intra in vigoare .
pana acum au fost date ca si sigure mai multe termene la care ar fi trebuit sa intre in vigoare si nici unul nu a fost respectat.
in prezent pentru motive temeinice se poate solicita intreruperea executarii pedepsei insa de la cazul "gorgunov" nu prea se mai da drumul prin intrerupere.
succes
Deocamdata data intrarii in vigoare a noului cod penal nu se cunoaste exact.
Exista posibilitatea intreruperii executarii pedepsei pentru situatiile prevazute mai jos in textul de lege:
Art. 455. Executarea pedepsei inchisorii sau a detentiunii pe viata poate fi intrerupta in cazurile si in conditiile prevazute in art. 453, la cererea persoanelor aratate in alin. 2 al aceluiasi articol.
Art. 453. - Executarea pedepsei inchisorii sau a detentiunii pe viata poate fi amanata in urmatoarele cazuri:
a) cand se constata pe baza unei expertize medico-legale ca cel condamnat sufera de o boala care il pune in imposibilitate de a executa pedeapsa. In acest caz, executarea pedepsei se amana pana cand condamnatul se va gasi in situatia de a putea executa pedeapsa;
b) cand o condamnata este gravida sau are un copil mai mic de un an. In aceste cazuri, executarea pedepsei se amana pana la incetarea cauzei care a determinat amanarea;
c) cand din cauza unor imprejurari speciale executarea imediata a pedepsei ar avea consecinte grave pentru condamnat, familie sau unitatea la care lucreaza. In acest caz, executarea poate fi amanata cel mult 3 luni si numai o singura data.
Consultati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Astept raspuns ionela moraru ionela moraru Ce motive accepta instantele pentru intreruperea pedepsei? (vezi toată discuția)
Condamnare cu executare 2 ani - eliberare conditionata kareka kareka As dori sa aflu daca eliberarea conditionata se poate aplica in cazul unui condamnat cu executare la 2 ani pentru complicitate la furt calificat. Detinutul ... (vezi toată discuția)
Regim detentie Nafets Nafets In care cazuri in care un condamnat are de executat cinci ani, sa zicem, poate fi 'scutit' de executarea pedepsei pe motive medicale? De exemplu eu nu am ... (vezi toată discuția)