avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intreruperea executarii pedepsei din cauze medicale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intreruperea executarii pedepsei din cauze medicale

cred ca aici legea a fost facuta (chiar daca par rautacios) doar pentru a mai oferi o portita de scapare pentru cei cu putere. Eu nu cred ca este normala tinand cont de faptul ca oricum ar fi ,in conditiile actuale un spital civil nu prea poate asigura mai multe conditii decat cele oferite de spitalele penitenciar. Ca sa nu mai spun ca in cazul unei interventii chirurgicale individul poate fi escortat la spital civil si apoi sa revina in penitenciar . Si oricum statul pierde foarte multi bani doar cu judecarea acestor cauze deoarece expertiza medico-legala ce se face nu este platita decat in foarte putine cazuri de catre cel ce introduce actiunea iar cheltuielile de judecata nu se platesc niciodata deci avand in vedere ca expertiza precum si onorariul avocatului se platesc din fondurile ministerului de justitie,apoi sa ne gandim la timpul pierdut,la cheltuielile cu citatiile,cheltuielile cu posta etc... pentru ce? Nu credeti ca ar trebui sa se renunte la intreruperea executarii pe cauze medicale?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:52, 12 Ianuarie 2010
Este imposibil sa se renunte.
In plus, s-ar incalca si conventiile internationale.
Nu, asa ceva nu este indicat sa se intample. Trebuie respectate drepturile detinutilor si nu trebuie sa le fie pusa in pericol viata , integritatea fizica, sanatatea, daca ar fi altfel, si li s-ar incalca dreptul de a beneficia de tratament medical corespunzator, ar fi ca si cum le-am mai servi si alte pedepse , pe langa pedeapsa primita, privarea de libertate. Sa ne amintim de Declaratia Universala a Drepturilor Omului, Conventia Europeana a Drepturilor Omului si altele.
Este adevarat ca exista costuri , insa , toate aceste cheltuieli isi au un rost . Asa , si tinerea lor in detentie implica niste costuri, unele chiar foarte mari, dar ce ar insemna, ca din dorinta de a reduce cheltuielile, statul sa eleaga sa-i lase in libertate.
Scopul unui proces penal penal trebuie realizat pe deplin, cu respectare legilor , atat internecat si internationale. In acest moment, noi chiar nu mai putem decat sa fim la unison cu legislatia europeana , sa respectam prevederile tuturor tratatelor si conventiilor internationale .
eu nu am spus sa le punem, viata in pericol dar atunci ce rost mai au spitalele penitenciare?
stim cu totii ca omar haisam sau cel de la brasov care i-a fost dat drumul in intreruperea executarii pedepsei si a savarsit omor si talharie i s-a dat drumul sa se trateze de glaucom ,boala care se putea foarte bine trata si in reteaua sanitara din cadrul administratiei penitenciarelor.
oricum in ultima vreme nu s-au mai aprobat cereri de intrerupere pe caz de boala din cate stiu eu
Eu va inteleg supararea, dar nu pot suferi toti pentru anumite situatii izolate si foarte rare.
E adevarat ca rasunatoare, dar totusi, rare...
nu sunt suparat ci pur si simplu nu inteleg rostul intreruperii pe caz de boala atat timp cat exista spitale penitenciar unde din cate am auzit au o aparatura foarte performanta cel putin la cel din rahova si pot fi prezentati si la spitale civile .
Unde ar fi imposibilitatea ?Ca dimpotriva daca ar fi tratati in timpul executarii pedepsei nu s-ar prelungi si executarea acesteia ca si termen ptr eliberare conditionata si ca si expirare a pedepsei

Alte discuții în legătură

Tratament medical in penitenciar leona777 leona777 buna ziua, ce trebuie facut in cazul in care o persoana detinuta in penitenciar, are probleme grave de sanatate si nu are avocat. Cum se procedeaza, ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu executare 2 ani - eliberare conditionata kareka kareka As dori sa aflu daca eliberarea conditionata se poate aplica in cazul unui condamnat cu executare la 2 ani pentru complicitate la furt calificat. Detinutul ... (vezi toată discuția)
Incalcarea drepturilor detinutilor anemary29 anemary29 cand unui detinut cardiac,operat acum 4 luni bypass-nu i se administreza medicamentele prescrise de medicul chirurg si aprobate de medicul penitenciarului unde ... (vezi toată discuția)