avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tratament medical in penitenciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tratament medical in penitenciar

buna ziua, ce trebuie facut in cazul in care o persoana detinuta in penitenciar, are probleme grave de sanatate si nu are avocat. Cum se procedeaza, ce trebuie facut ? trebuie sa faca o cerere la instanta ptr a fi lasat in libertate sa se trateze ?multumesc

Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:22, 7 Februarie 2014
da se poate face o cerere de intrerupere a pedepsei
Asta daca spitalele penitenciar nu pot trata boala dansului,si in vederea aceasta trebuie o adeverinta scrisa de la medicul penitenciarului insa trebuie dovedit si ca tratamentul nu se poate amana pana la eliberare,punand in pericol viata acestuia,si mai depinde si ce fapta are dansul si cat mai are de executat ca daca de exemplu,dansul e condamnat 20 de ani pentru omor sau alta fapta grava si a executat de ex 1 an sau 2,nu-i vor da drumu.
Dupa parerea mea fara un avocat sau motive temeinice nu veti avea sanse,spitalele penitenciar pot "trata" aproape orice si daca nu pot trata,detinutul se transporta la un spital de stat sub paza.
Sunt foarte rare cazurile cand se obtine o intrerupere pe caz de boala,poate ati vazut p la tv ca toate "vedetele" cand intra la "racoare" se imbolnavesc subit si irecuperabil,avocatii lor obtin adeverinte peste adeverinte si tot degeaba.....
Nu strica sa incercati dar trebuie sa fiti foaaaaaarte pregatiti,si fara un avocat e cam greu sa va pregatiti de una singura
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
rodica1985, utilizator
multumesc frumos
se face cerere de intrerupere a executarii pedepsei si se va dispune o expertiza medicala in baza careia se va decide daca boala se poate trata intr-un spital penitenciar sau este necesara intreruperea pedepsei pentru a se trata in reteaua ministerului sanatatii .
oricum de la cazul gorgunov cam greu se mai admit cereri de intrerupere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreruperea executarii pedepsei din cauze medicale doberv doberv cred ca aici legea a fost facuta (chiar daca par rautacios) doar pentru a mai oferi o portita de scapare pentru cei cu putere. Eu nu cred ca este normala ... (vezi toată discuția)
Lntreruperea pedepsei Denise05 Denise05 buna ziua am scris acum 2 saptamani despre tatal meu care este arestat il legatura cu noul cod penal. nu reusisem sa mai tin legatura cu el si nu stiam de ce ... (vezi toată discuția)
Condamnat în stare foarte gravă. pot formula eu, ca fiu, cererea de întrerupere a pedepsei? geaninmihai geaninmihai Tatal meu este condamnat la o pedeapsa cu executare de 10 ani, care se reduce la 5 ani (avand peste 60 de ani). A executat 2 ani si 3 luni, la care se mai ... (vezi toată discuția)