avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnat în stare foarte gravă. Pot formula eu, ca ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnat în stare foarte gravă. Pot formula eu, ca fiu, cererea de întrerupere a pedepsei?

Tatal meu este condamnat la o pedeapsa cu executare de 10 ani, care se reduce la 5 ani (avand peste 60 de ani). A executat 2 ani si 3 luni, la care se mai adauga zilele de munca si cele 6 zile / luna pentru conditii necorespunzatoare.
Este intr-o stare grava si irecuperabila: cancer in stadiu final la plaman, care s-a extins in tot corpul si in principal la cap, ceea ce i-a provocat 2 atacuri cerebrale in mai putin de 2 saptamani.
Problema este ca se afla intr-o stare foarte grava (la pat, abia vorbeste si misca membrele). A fost externat imediat de la spital, avand un verdict transant si netratabil.
Intrebarile mele sunt: Pot formular eu, ca fiu, cererea de intrerupere a pedepsei sau este nevoie de un avocat sa faca aceasta actiune?
Exista un regim de judecare urgenta pentru astfel de situatii?
Ultima modificare: Duminică, 22 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 16:49, 21 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform dispozitiilor Codului de procedura penala, cererea de intrerupere a executarii pedepsei pe motive medicale poate fi facuta de condamnat, procuror si administratia penitenciarului. Deci, dv.nu o puteti face. In atare situatie, singura varianta este aceea de a angaja un avocat care sa formuleze cererea in numele tatalui dv.
Din pacate, nu exista o procedura urgenta, chiar daca starea condamnatului este una grava.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tratament medical in penitenciar leona777 leona777 buna ziua, ce trebuie facut in cazul in care o persoana detinuta in penitenciar, are probleme grave de sanatate si nu are avocat. Cum se procedeaza, ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Cum interpretam liberarea conditionata doberv doberv art 59 cp prevede liberarea conditionata la pedepsele pana in 10 ani psibilitatea liberarii dupa 2/3 din pedeapsa functie de anumite aspecte... art 61 indice ... (vezi toată discuția)
Intreruperea executarii pedepsei ionharcau ionharcau speta e urmatorea: condamnat la inchisoare de un an si 8 luni (20 luni) din care s-au executat in regim de arest preventiv 4 luni si 12 zile. condamnatul ... (vezi toată discuția)