Buna ziua!
Cer ajutorul Dvs. in trei probleme:
1. Sotia a revenit la lucru in aprilie, dupa 2 ani de concediu de cresterea copilului.Deci lucreaza de 3 luni ca profesoara titulara pe perioada nedeterminata. Fiind insarcinata cu al doilea copil are nevoie de concediu medical. Intrebare: Din ce salar i se va calcula indemnizatia pentru concediu medical, neavand 6 luni lucrate?
2. Dupa informatiile pe care le detinem in invatamant se calculeaza 6,5 zile de concediu de odihna dupa fiecare luna de activitate. Ea dupa trei luni de activitate are acest drept? Deci poate sa ceara 3x6,5=19,5 zile de concediu de odihna?
3.Neavand 12 luni de activitate din ce sume,salarii se vor calcula cei 85% indemnizatie pentru cresterea copilului?Sau va primi minimul de 600 lei?
Va multumesc anticipat pentru Raspunsul Dvs.
Subsemnatul ..., posesor al C.I. ..., avand CNP ... salariat la S.C. ..SRL si concediat cu art.65(1) din Codul muncii, cu data de 20.04.2009., conform Deciziei de concediere nr. ../20.04., prin prezenta va rog ca, sa-mi acordati drepturile salariale restante pana la data concedierii, si in conformitate cu prevederile CCMUNN pe anii 2007-2010, art.78, sa imi acordati un salariu compensator."
Intrebare: Aceasta cerere e corect din punct de vedere legal pentru a recupera drepturile salariale restante pana la data concedierii si pentru obtinerea unui salariu compensatoriu?
Va multumesc!
Angajatorul imi retine adeverinta de somaj (anexa 14) fara nici un motiv, sau pentru a trage de timp, neicadrandu-ma in termenul de 30 de zile pentru a depune dosarul la somaj. Ce pot face?
Tot acest angajator imi retine salariile pe luna martie si aprilie invocand lipsa de bani in firma. Intrebarea mea este: la cine sa ma adresez pentru rezolvarea situatiei?
Concedierea s-a facut prin art.65/1 cauzata de desfiintarea postului. Are angajatorul obligatia de a plati un salar compensatoriu? Daca da, conform caror articole?