Cred ca puteti incheia contracte de achizitie si in euro, atat timp cat nu este achizitie publica.
Nici eu nu inteleg de ce se mai discuta despre legea 19/2000.
"Potrivit art. 5 alin. 1 pct. IV lit d din Legea nr. 19/2000 aveati obligatia de a plati contributia de asigurari sociale din anul 2006 de cand sunteti pfa si pana in prezent."
HG 257/2011 ce cuprinde normele de aplicare a Legii 263/2010 spune:
"Art. 2
La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abrogă Ordinul ministrului muncii şi solidarităţii sociale nr. 340/2001 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 237 din 10 mai 2001, cu modificările şi completările ulterioare."
Nu cred ca ar trebui platit decat din momentul intrarii in vigoare a Legii 263/2010.
Asa ma gandeam si eu, (av. Romanascu), ca pastrand totusi niste relatii bune si civilizate, nu credem ca ar fi nevoie de program de vizitare.
Trebuie stipulat cumva in cererea de divort ca nu este necesar un porgram de vizitare, sau daca nu se trece un program de vizitare, se considera ca vizitele pot fi facute oricand.
Oricum in prima perioada dupa divort vom locui tot impreuna, pana imi voi gasi eu un apartament convenabil in care sa ma mut.
Copii vor si ei sa putem comunica liber si oricand, oricum am de gand sa ma ocup de ei in continuare, peste acea pensie alimentara, pe care oricum va trebui sa o platesc pana la terminarea studiilor.
Multam,
Avand in vedere ca vom ramane destul de apropiati si dupa casatorie, exista optiunea ca programul de vizitare a copiilor sa fie unul general, fara restrictii?
Conventia de impartire a bunurilor inseamna doar enumerarea celor cateva bunuri si cum le consideram impartite, sau e necesar copii dupa acte (casa, masini) ?
Cat ar fi tariful unui avocat, (pe langa cheltuielile amintite de Werbic Stefania, careia ii multumesc), pentru optimizarea acestor acte, sa nu existe omisiuni de acte, detalii uitate?
Multumesc,
Buna ziua,
sunt casatorit de 21 ani si tatal a doi copii (14 si 15 ani).
doresc sa divortez,
am discutat cu sotia, este de acord cu divortul pe cale amiabila.
copii stiu ca eu ca vreau sa divortez.
am impreuna cu sotia un ap de 4 camere in care locuim, ea are o masina eu o alta masina.
am picat de acord asupra bunurilor si nu avem nici o divergenta de pareri.
sotia va ramane in acest apartament impreuna cu cei doi copii.
Ce fel de cerere ar trebui sa fac, ce acte trebuie sa prezint, ce etape sunt daca nu avem bunuri de impartit, iar asupra copiilor am picat de acord. (stiu ca vor trebui sa apara in fata judecatorului pentru o audienta).
va intreb deoarece am gasit pe forumuri cum ca doi soti nu pot divorta amiabil daca au copii minori.
noi nu avem motive de tipul: parasire camin conjugal, bautura, lovituri, etc
pur si simplu nu mai avem de foarte multa vreme vreo atractie unul fata de altul, ea doarme intr-o camera eu in alta, vedem diferit multe aspecte care tin de cuplu, e o neintelegere intre noi mocnita, chiar daca fara certuri sau recurgerea la lovituri.
Multumesc anticipat