avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Activitate Florin*

Activitate Florin*

Daca din datele aflate la dosarul contractului de vanzare-cumparare rezulta ca la intocmirea lui s-a strecurat o eroare materiala (de redactare) se va face o incheiere de rectificare a actului de catre notarul public ce l-a intocmit (autentificat)
In mod normal, rectificarea ar trebui sa fie gratuita daca greseala este imputabila notarului.
Răspuns la discuția Prima Casa perioada de 5 ani
in normele metodologice de aplicare ale programului prima casa gasiti raspunsul:

....
Preluarea finanţării garantate şi a dreptului de proprietate asupra locuinţei în cadrul programului de către orice alte persoane fizice care îndeplinesc criteriile de eligibilitate valabile la data preluării, prin novaţie, se face sub condiţia menţinerii garanţiilor instituite prin lege asupra imobilului şi cu aprobarea FNGCIMM privind eligibilitatea beneficiarului care preia finanţarea garantată şi locuinţa
..................

Articolul 5.11
(1) Finanţatorul îşi exprimă acordul în numele şi în contul statului pentru preluarea finanţării garantate şi a dreptului de proprietate asupra locuinţei/locuinţei viitoare în cadrul programului de către: a)orice alte persoane fizice care îndeplinesc criteriile de eligibilitate, prin novaţie, sub condiţia menţinerii garanţiilor instituite prin lege asupra imobilului şi cu aprobarea FNGCIMM privind eligibilitatea beneficiarului care preia finanţarea garantată şi locuinţa; sau b)oricare dintre coproprietari, în vederea întregirii dreptului de proprietate ori măririi cotei-părţi din dreptul de proprietate; sau c)unul dintre soţi, ca efect al partajului, în condiţiile legii.
(2) În vederea realizării operaţiunii prevăzute la alin. (1), Finanţatorul îşi exprimă acordul, în numele şi în contul statului, pentru ridicarea temporară a interdicţiei de înstrăinare.
(3) Preluarea creditului de către un alt beneficiar, înainte sau după expirarea perioadei de 5 ani de interdicţie de înstrăinare a imobilului, se consideră o nouă acordare şi va fi analizată în condiţiile valabile la data preluării.

Rezulta ca puteti instraina imobilul inlauntrul termenului de 5 ani DOAR unei persoane eligibile pentru programul prima casa.
Răspuns la discuția Modificare titlu de proprietate
Nu trebuie sa modificati niciun "titlu de proprietate".
Daca prin mostenire ati primit 2500 mp, 2500mp aveti. De unde stiti ca terenul in plus nu e al altui vecin, care atunci cand isi va face cadastru va observa ca-i lipsesc 500 mp?
Răspuns la discuția Succesiune
Nu are nicio relevanta renuntarea facuta inainte de 1990 (Legea 18/1991 prevede de fapt chiar acest lucru). Prin urmare, toti cei 6 sunt coproprietari pe teren si pentru a iesi din indiviziune trebuie sa faca o actiune in instanta.

PS. aveti grija ca terenul de la casa sa ajunga in lotul fratelui care are si casa prin mostenire..

Succes.
Fereastra de lumina Art. 616
Dispozitiile art. 615 nu exclud dreptul proprietarului de a-si deschide, fara limita de distanta, ferestre de lumina daca sunt astfel construite incat sa impiedice vederea spre fondul invecinat.

Altfel spus, daca prin ferestre nu se vede proprietatea vecinului, nu trebuie sa faceti nico "hartie" cu acesta.
Răspuns la discuția lege
da, pre cei decedati pana la 1 oct. 2011
Răspuns la discuția cine mosteneste?
la succesiune vin atat fratii defunctului cat si nepotii sai
Răspuns la discuția DREPTUL LA MOSTENITE
La mostenire sunt chemati TOTI copii defunctului ("legitimi" sau nelegitimi", legea nu face nicio diferenta) Daca toti accepta mostenirea, vor veni la succesiune alaturi de sotul supravietuitor si vor deveni copriprietari. Prin urmare, in cazul vanzarii ulterioare a apartamentului vor trebui sa-si exprime accordul cu privire la aceasta operatiune. (vanzarea insa se poate face si pe cote parti adica fiecare sa-si vanda cota ce o detine..insa nustiu cine ar cumpara asa)
Succes
Răspuns la discuția partaj judiciar
Nu stiu care e nelamurirea dvs, ptr ca hotararea instantei e destul de clara.
S-au impartit bunurile si s-a stabilit sulta corespunzatoare egalizarii loturilor.
In ceea ce priveste obligatiile, respectiv creditele, urmeaza sa le achitati impreuna. Daca vreti sa schimbati ceva in legatura cu creditele, va trebui sa discutati cu banca creditoare..nu cu instanta.
Succes.