avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Activitate orlyro

Activitate orlyro

Buna ziua,

Avem o firma care nu mai are activitate de 2-3 ani. Neavand activitate ne-am hotarat sa o dizolvam.

Am realizat o hotarare AGA care consemneaza ca dorim sa dizolvam voluntar, lichidam si radiem respectiva firma si am numit si un lichidator judiciar.
Aceasta hotarare AGA am depus-o la Reg. Comertului impreuna cu cererea tip.

Raspunsul lor a fost amanarea dosarului pe motiv de expirarea mandatului administratorului.

Intr-adevar, cand am constituit firma am declarat administrator presedinte pe unul din actionari. Suntem 4 actionari, toti administratori, dar unul era si presedinte pe o perioada de 2 ani. Mandatul lui a expirat in 2005...

Inrebare: Cu ce trebuie sa ma prezint la Reg. Comertului? Este deajuns sa facem o noua Hotarare AGA care sa specifice ca mandatam unul dintre administratori sa fie Presedinte Administrator? Sau trebuie facut act aditional la Actul Constitutiv in care sa precizam acest lucru?

Intreb pentru ca stiu ca in al doilea caz trebuie sa mergem la notar, platiti alti bani, plus ca in prezent suntem in localitati diferite si e mai greu sa ne reunim.

Actul respectiv (Hot. AGA sau Act Aditional) cu ce data trebuie facut? De cand a expirat mandatul, o data inainte de depunerea dosarului la Reg. Comertului sau cu data curenta?

Multumesc anticipat pentru asistenta.
Buna ziua,

Se da un SRL cu 4 asociati, infiintata in 2003 si care a avut activitate doar 1-2 ani, la inceput. In ultimii ani, am platit un contabil care sa ne faca raportarile periodice, firma neavand activitate. Noi, actionarii, am fost nehotarati daca sa o suspendam, sa o vindem sau sa o dizolvam. Mentionez ca intre timp a expirat si mandatul de administrator conform actului constitutiv. Firma nu are datorii la stat sau la alti clienti.

Acum, ca a aparut nebunia cu impozitul forfetar ne simtim nevoiti sa luam o decizie. Am dori sa o dizolvam, pentru ca la vanzare nu cred ca vom avea mare succes avand in vedere ca toata lumea vrea sa scape de firme.

Intrebare: Cum e cu impozitul forfetar? Daca o dizolvam peste 1 luna (iunie 2009) va trebui sa platim corespunzator perioadei 1 mai - 30 iunie 2009, adica 500 euro / 12 luni x 2 luni ?

Intreb pentru ca vad ca in prezent daca vrei sa dizolvi o firma platesti cam tot atat cat te costa impozitul forfetar (2200-2500 ron), ceea ce mi se pare f scump si cred ca e si datorita cererii mari. Este posibil cumva ca statul, ministerul finantelor sa dea vreo ordonanta prin care sa usureze procesul de lichidare, sa ieftineasca tarifele de lichidare, etc? Este de-a dreptul injust sa apuci sa platesti 20 si ceva de milioane ca sa dizolvi o firma.

Si inca o intrebare: ne-am gandit si la alternativa de a cesiona toate actiunile unui singur actionar si de a dizolva apoi firma, stiind ca e mult mai simpla procedura (fara lichidator). Dar si aici preturile sunt mari (de cesionare+dizolvare). Ma refer la companiile care ofera consultanta si suport pentru asa ceva, ca noi nu stim tot ce trebuie intreprins....
Cum credeti ca e mai bine din punct de vedere timp si bani, impact impozit forfetar: dizolvare SRL cu 4 asoc sau cesionare actiuni la 1 asoc + dizolvare SRL cu 1 asoc ?

Multumesc pentru atentie si sper sa gasesc raspunsuri la intrebarile mele.
Mentionez ca am cautat pe forum ceva asemanator si nu am gasit decat situatii particulare.

Criza usoara! ;)