avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cerere dizolvare voluntara, lichidare si radiere ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cerere dizolvare voluntara, lichidare si radiere amanata

Buna ziua,

Avem o firma care nu mai are activitate de 2-3 ani. Neavand activitate ne-am hotarat sa o dizolvam.

Am realizat o hotarare AGA care consemneaza ca dorim sa dizolvam voluntar, lichidam si radiem respectiva firma si am numit si un lichidator judiciar.
Aceasta hotarare AGA am depus-o la Reg. Comertului impreuna cu cererea tip.

Raspunsul lor a fost amanarea dosarului pe motiv de expirarea mandatului administratorului.

Intr-adevar, cand am constituit firma am declarat administrator presedinte pe unul din actionari. Suntem 4 actionari, toti administratori, dar unul era si presedinte pe o perioada de 2 ani. Mandatul lui a expirat in 2005...

Inrebare: Cu ce trebuie sa ma prezint la Reg. Comertului? Este deajuns sa facem o noua Hotarare AGA care sa specifice ca mandatam unul dintre administratori sa fie Presedinte Administrator? Sau trebuie facut act aditional la Actul Constitutiv in care sa precizam acest lucru?

Intreb pentru ca stiu ca in al doilea caz trebuie sa mergem la notar, platiti alti bani, plus ca in prezent suntem in localitati diferite si e mai greu sa ne reunim.

Actul respectiv (Hot. AGA sau Act Aditional) cu ce data trebuie facut? De cand a expirat mandatul, o data inainte de depunerea dosarului la Reg. Comertului sau cu data curenta?

Multumesc anticipat pentru asistenta.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 20:53, 16 Octombrie 2009
Buna ziua,
Primul pas ce trebuie facut este intrarea in legalitate in privinta administrarii societatii (in sensul validitatii mandatelor administratorilor ei).
Daca administratorii au fost numiti de AGA, tot ea trebuie sa dispuna toate masurile pentru validitatea legal a mandatelor lor.
pentru aceasta din urma hotarare AGA trebuie efectuata procedura de publicitate si mentionare la RC.
Dupa terminarea procedurii de mai sus, reintrati in procedura de dizolvare/lichidare voluntara.
Durata mandatului unui administrator rezulta din ultimul certificat constatator scos de la RC, unde ea este inscrisa explicit.
La alegerea lichidarii voluntare, este de preferat ca Suma activelor valorificabile sa fie cel putin egala cu Suma debitelor certe, lichide si exigibile.
Atentie, lichidatorul desemnat de Dvs. sau de Judecatorul sindic poate fi ulterior schimbat de Comitetul creditorilor.
Cu stima,
Profesionist in insolventa, Eugen Marcov.
Nu am mai auzit asa ceva in cazul dizolvarii dar asta e.
Este deajuns sa facem o noua Hotarare AGA care sa specifice ca mandatam unul dintre administratori sa fie Presedinte Administrator?


Da este deajuns
Depuneti noua hot la registratura si va prezentati la termen ca sa o anulati pe cea depusa la dosar
si am numit si un lichidator judiciar.

am si eu o intrebare daca ati numit un lichidator de ce va mai doare capul cu Hot AGA , el ce face ? pentru ce ia bani ?
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
Adrian Stoica, Practician in insolventa
adrian stoica a scris:
am si eu o intrebare daca ati numit un lichidator de ce va mai doare capul cu Hot AGA , el ce face ? pentru ce ia bani ?

Buna seara,
Daca statutul administratorilor nu era legal (depasire durata mandat) la data emiterii actelor precedente, probabil ca si hotararile anterioare sunt lovite de nulitate.
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara srl sau cesiune? danpavel57 danpavel57 buna ziua, am un srl infiintat in 2003 in care am 90% din partile sociale, tatal meu 5% si o fosta colega 5% (pe colega nu o mai gasesc fiind plecata din tara ... (vezi toată discuția)
Dizolvare simplificata adrian.c adrian.c Buna Ziua, Am o firma de constructii impreuna cu alti 3 asociati. In unanimitate dorim sa inchidem acesta firma care in momentul de fata nu mai are ... (vezi toată discuția)
Transformare sa in srl andreea5048 andreea5048 cum se poate transforma un SA in SRL? la un SA cu 5 actionari, se vrea transformarea in SRL, 4 actionari vor sa iasa din firma, vanzand actiunile celui de-al ... (vezi toată discuția)