avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare simplificata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare simplificata

Buna Ziua,

Am o firma de constructii impreuna cu alti 3 asociati. In unanimitate dorim sa inchidem acesta firma care in momentul de fata nu mai are nici o activitate iar balanta comerciala e 0, iar sediul social e expirat. Care ar fi modalitatea de lichidare a firmei cea mai simpla si eventual ce riscuri implica. Nu am avut nici un fel de control la acesta firma pana in prezent si am dori sa evitam acest lucru pe cat posibil deoarece am auzit ca nu exista control fara sanctiuni in acest domeniu, ceva tot gasesc ei ce nu 100% ok!

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters79137 , utilizator 13:23, 1 Iulie 2009
Exista posibilitatea sa dizolvati aceasta firma prin procedura simplificata, dar este o procedura care va trebui facuta de cineva care stie sa faca aceste proceduri.
Ce sa poate intampla daca pur si simplu lasam firma asa cum e, fara sa depunem balanta lunara si sa reinnoim sediul social, se va dizolva automat fara birocratie si costuri suplimentare? (in conditiile de mai sus bine-nteles, firma ne avand activitate)
Se poate, dar e cam riscant.Societatea poate fi dizolvata si pentru nedepunerea situatiilor financiare la registrul comertului.Dar cum va descurcati cu Administratia Financiara?
In concluzie, cea mai buna solutie ar fi sa contractez serviciile unui consilier judiciar pentru a urmari procesul de dizolvare? Puteti sa-mi spuneti cam care ar fi nivelul de implicare al administratorului in acest proces!

Va Multumesc!
Nivelul de implicare al Administratorului este 0. Asociatii iau decizia de dizolvare - lichidare - radiere.

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl darada darada Trebuie sa fac dizolvarea voluntara unui srl. Din cate stiu trebuie redactat o hotarare si un act aditional prin care se hotaraste de catre asociati ... (vezi toată discuția)
Lichidarea unei societati comerciale cu 2 asociati teleptean teleptean Cine poate sa ma ajunte in legatura cu lichidarea unei societati comerciale ? Revin cu amanunte! Am inteles ca bilantul de lichidare se intocmeste pe ... (vezi toată discuția)
Dizolvarea srl cu asociat unic elina24 elina24 buna, am si eu de inchis o firma si nu stiu cum se procedeaza, a mai trecut cineva prin inchiderea unei firme,poate ma ajuta si pe mine?multumesc anticipat;) (vezi toată discuția)