avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare srl

Trebuie sa fac dizolvarea voluntara unui srl. Din cate stiu trebuie redactat o hotarare si un act aditional prin care se hotaraste de catre asociati dizolvarea. Intrebarea mea este tot prin aceasta hotarare asociatii numesc un lIchidator si hotarasc modalitatea de impartire a activului? Nu stiu exact cum hotarasc modalitatea de impartire a activului, exact ce trebuie sa cuprinda. Ce alte acte mai trebuie depuse in prima faza la orc? Bilantul contabil trebuie depus dupa ce se face publicarea in MO a hotararii si a actului aditional?
Cel mai recent răspuns: avocat_micu , utilizator 12:20, 9 Martie 2006
pentru mai multe detalii accesati www.onrc.ro
Dizolvarea in mai multe etape are loc doar in cazul dizolvarii societatii prin trecerea timpului stabilit pentru durata societăţii; Pentru celellate cazuri, se pare ca efectuarea mentiunilor se face simultan.
Conform Normei metodologice de tinere a registrului comertului din 1998, o data cu depunerea hotararii asociatilor, mai trebuiesc depuse:
- actul adiţional autentic privind dizolvarea şi/sau numirea lichidatorilor;
- bilanţul de lichidare aprobat de asociaţi in cazul prevazut de art.235 din Legea 31/1990;
- dacă este cazul, contractul de administrare încheiat între societatea supusă dizolvării şi lichidării şi lichidatorul persoană juridică, precum şi declaraţia pe propria răspundere privind îndeplinirea condiţiilor legale privind exercitarea funcţiei de lichidator;
-actul privind acordul creditorilor referitor la stingerea pasivului sau la regularizarea acestuia;
-dacă este cazul, dovada agenţiei teritoriale pentru protecţia mediului privind aprobarea bilanţului de mediu
-certificatul de înmatriculare, în original;
-dovezile privind achitarea taxelor legale.
Hotărârea asociaţilor şi/sau actul adiţional modificator vor cuprinde, după caz, clauze privind modul de lichidare a societăţii, acordul tuturor asociaţilor asupra modului de repartizare a activului şi de acoperire a pasivului, aprobarea socotelilor şi terminarea repartiţiei, acordul creditorilor privind stingerea pasivului sau regularizarea acestuia, elementele patrimoniului şi valoarea acestora, precum şi menţionarea expresă că executarea dizolvării şi/sau a lichidării se va face la data expirării termenului de opoziţie de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României a hotărârii asociaţilor sau a actului adiţional.

dizolvarea societatii urmare a terminarii duratei pentru care a fost constituita este un caz aparte, cunoscut in literatura de specialitate ca "dizolvare de drept", doar atat.

pentru mai multe informatii accesati www.onrc.ro si "download" de acolo actele necesare pentru cazul de dizolvare in care va aflati.
Cred ca am inteles cu totii ideea de "pentru mai multe detalii accesati www.onrc.ro", nu e nevoie sa o repeti, draga "juristnet-ule". Ceea ce trebuie tu sa intelegi e ca scopul unui forum, mai ales de aceasta natura, e sa (incerce sa) lamureasca pe cat posibil problemele forumistilor si nu sa-i trimita la plimbare pe www.onrc.ro.
In ceea ce priveste observatia ta referitoare la dizolvarea de drept, este perfect valabila si corecta, dar...nu-si are rostul. Singurul motiv pentru care a fost pus in discutie acest "soi" de dizolvare a avut ca scop diferentierea intre procedura ORC ce prevede mai multe etape (cazul dizolvarii de drept) si procedura "dintr-o etapa" (cele mai multe cazuri).
Oricum, multumim pentru precizari. Acum sigur nimeni de pe acest forum nu va mai uita site-ul ONRC-ului.

Este obligatoriu ca actul aditional sa fie in forma autentica? Nu se poate un act aditional cu incheiere de atestare?
Bilanţul de lichidare, aprobat de asociaţi, trebuie sa fie vizat de administratia financiara?
Si nu am inteles cand este cazul sa fie incheiat un contract de administrare între societatea supusă dizolvării şi lichidării şi lichidatorul persoană juridică? Prin hotararea asociatilor nu trebuie numit obligatoriu si lichidatorul?

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl buniculmiti buniculmiti Am un srl care actual are activitatea suspendata prin orc pina la sfirsitul lui 2010. Sunt actionar unic si vreau sa dizolv societatea. Ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Dizolvare s.a. ENGFULL ENGFULL dizovare fara lichidare ..... ce reprezinta ? ce lege reglementeaza procedura dizolvare cu lichidare ...... - // - care este diferenta intre aceste 2 ... (vezi toată discuția)
Unde se depune cererea de dizolvare a srl? Sorin_mn Sorin_mn Unde poate solicita dizolvarea societatii, la registrul comertului sau la tribunal? Multumesc (vezi toată discuția)