avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Activitate tilvarionut

Activitate tilvarionut

Intocmai, contabilul imi spune ca din venituri, pe langa cheltuielile uzuale, se mai ia in considerare doar aportul propriu de 10% din valoarea proiectului.
Spune ca cheltuielile efectuate cu bani din ajutorul financiar nerambursabil, nu se scad din venituri, la fel ca oricare cheltuiala
Mi se pare absurd, si voiam sa inteleg
La sfarsitul anului trecut am implementat un proiect prin fonduri guvernamentale nerambursabile; AFN 90%, 10% aport propriu.
TVA-ul l-am recuperat prin cerere de rambursare.
Toata suma acordata prin afn a fost folosita in procent de 100% pentru utilaje, deci ne incadram la grupa 2.1 mijloace fixe.

Intrebarea este daca cheltuielile realizate in cadrul acestui proiect, se scad din profitul realizat in perioada (trimestrul) in care s-au cumparat si utilajele respective.
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Legitimatie club fotbal
Voi printa Articolul 21, Compensatii de formare, promovare si solidaritate, pe care-l voi prezenta noului club pentru a le demonstra ca nu au de ce sa-si faca griji in privinta compensatiei pentru drepturile de formare.
Cred ca va fi de ajuns pentru a-l legitima. In cazul in care voi avea in continuare probleme, ma voi adresa AFAN sau AFR.

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri, domnule Nameless!
Punctul 1 l-am inteles perfect. Va multumesc pentru explicatiile clare.

Referitor la punctul 2, detin doar o chitanta pe care scrie "Asociatia de fotbal club sportiv Unirea"; nu-mi amintesc exact si nu o am acum in fata. Iar la reprezentant este scris numele fostului antrenor.
Nu prea inteleg care sunt mijloacele prin care ar putea fi acuzat de evaziune fiscala; probabil pentru ca nu cunosc prea bine formele acesteia, incat sa pot face legatura cu acest caz.
Nu intentionez sa pierd timpul prin tribunal pentru a recupera suma platita. Singurul interes este sa poata fi transferat fara niciun fel de probleme la noul club. Dar cunoscandu-l pe acest antrenor sunt convins ca nu va renunta la ingreunarea acestui transfer si daca i-as prezenta caile prin care-l pot ataca in instanta, probabil s-ar mai gandi daca are rost sa strice viitorul acestui jucator.
Domnule Nameless, credeti-ma ca m-ati linistit si m-ati ajutat foarte mult. Am mai cerut ajutor si pe alte forumuri cu subiect sportiv insa n-am primit decat descurajari. Inainte de a continua, dati-mi voie sa va multumesc!

Sa recapitulez ceea ce am inteles, in final: ultimul meci oficial, al sau, la primul club, a fost inaintea implinirii varstei de 12 ani. In acest ultim an, el s-a antrenat la noul club, FARA a fi legitimat la acesta. (figurand in continuare legitimat la primul club). In acest moment, dupa aprox. 8 luni de la implinirea varstei de 12 ani este legitimat la noul club.
In cazul in care va ajunge jucator profesionist, indemnizatia de formare i se cuvine primului club intr-un procent direct proportional cu perioada de aprox. 8 luni, perioada in care figureaza ca legitimat la primul club, de la implinirea celor 12 ani.
Daca am inteles bine, atunci noul club nu mai are de ce sa-si faca griji pentru eventualele drepturi de formare si va fi acceptat in continuare in lot, ceea ce ne doream.

Considerand ca m-ati lamurit cu aceasta prima problema, va mai deranjez cu un singur lucru.
Ati sesizat vrun articol care contravine sumei cerute de fostul antrenor pentru eliberarea legitimatiei si acordului de transfer? Mi se pare normal ca un club, care percepe taxa lunara pentru pregatirea jucatorului, sa fie obligat sa-i elibereze acestuia legitimatia si acordul de transfer FARA A-I SOLICITA O SUMA DE BANI.

Recunosc ca ar fi trebuit sa citesc mai bine regulamentul, inainte de a va adresa alte intrebari, insa pana acum nu am gasit ceva concret, de aceea ma bazez pe experienta dumneavoastra.

Va multumesc inca o data pentru ajutor si pentru timpul acordat!
Imi puteti spune cum pot lua legatura cu FRF?
Am gasit un articol pe blogul domnului Ionaitoaia, in care spunea ca in 2006, FRF a adaugat in ROAF, art.20 : “jucătorii în vîrstă de pînă la 15 ani legitimaţi la cluburi care percep taxe sau contribuţii pentru instruirea lor pot solicita încetarea legitimării la aceste cluburi şi legitimarea la alte cluburi. Cluburile care percep astfel de taxe sau contribuţii nu au dreptul la compensaţii de formare pentru jucătorii respectivi”

Unde pot gasi ROAF? Vreau sa aflu macar daca este valabila aceasta modificare din art. 20

Multumesc pentru raspunsuri si timpul acordat.
Buna ziua! Imi cer scuze daca am postat in sectiunea gresita, insa nu stiu exact unde s-ar incadra mai bine acest subiect.

Un jucator de 12 ani este legitimat la un club de la varsta de 8 ani. Acum doreste sa mearga la un alt club, din aceeasi localitate (Focsani).
La noul club, i s-au cerut legitimatia si un acord de transfer eliberat de fostul club.
Antrenorul de la fostul club mi-a cerut o suma de bani pentru eliberarea acestora, lucru ce nu mi s-a parut a fi corect, avand in vedere ca timp de 4 ani am platit o taxa lunara.
In final am platit suma ceruta si am primit actele respective, INSA a omis sa specifice in acordul de transfer ca "in viitor, nu va avea niciun fel de pretentii financiare".

Aici este problema; fostul antrenor refuza sa renunte la eventualele pretentii; si aici cred ca este vorba despre drepturile de formare, in cazul in care jucatorul va ajunge profesionist.
In acest caz, noul club nu-l va legitima si cred ca au dreptate, deoarece in cazul in care copilul ajunge jucator profesionist ei au muncit de pomana, indemnizatia de formare fiind primita de primul club la care a fost legitimat.

Fostul antrenor, pentru a-mi elibera o hartie in care renunta la aceste drepturi, mi-a cerut suma de 6000 de lei.
Cand i-am zic ca-i voi oferi aceasta suma cu conditia de a-mi garanta ca jucatorul va deveni profesionist de cel putin divizia B, A REFUZAT, motivand ca nu poate garanta. ATUNCI PENTRU CE IMI CERE ACESTI BANI?

Va rog sa ma indrumati cum pot obtine independenta jucatorului fata de fostul club. Cu ce drept fostul antrenor il poate retine.
Cum trebuie sa procedez pentru a primi acorudul de transfer completat in totalitate, incluzand acea clauza cum ca fostul antrenor nu va avea niciun fel de pretentii financiare.

Va multumesc!