avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Deducere cheltuieli prin program start 2015
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Deducere cheltuieli prin program start 2015

La sfarsitul anului trecut am implementat un proiect prin fonduri guvernamentale nerambursabile; AFN 90%, 10% aport propriu.
TVA-ul l-am recuperat prin cerere de rambursare.
Toata suma acordata prin afn a fost folosita in procent de 100% pentru utilaje, deci ne incadram la grupa 2.1 mijloace fixe.

Intrebarea este daca cheltuielile realizate in cadrul acestui proiect, se scad din profitul realizat in perioada (trimestrul) in care s-au cumparat si utilajele respective.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: tilvarionut , utilizator 19:11, 18 Ianuarie 2016
Cheltuielile nu se scad din profit ci din venituri. Contabilul dvs trebuie sa stie acest lucru. AFN este o sursa de venit nerambursabil cu cont distinct, cheltuielile care se fac din acesti bani sunt deductibile ca si cheltuiala si se scade din venituri.
Intocmai, contabilul imi spune ca din venituri, pe langa cheltuielile uzuale, se mai ia in considerare doar aportul propriu de 10% din valoarea proiectului.
Spune ca cheltuielile efectuate cu bani din ajutorul financiar nerambursabil, nu se scad din venituri, la fel ca oricare cheltuiala
Mi se pare absurd, si voiam sa inteleg

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea minusului rezultat din reevaluare imobil olimpia63 olimpia63 vreau sa stiu daca in urma reevaluarii unui imobil valoarea acestuia a scazut, minusul inregistrat in contabilitatea firmei se impoziteaza? (vezi toată discuția)
Aport numerar la i.i. Dl_Sandu Dl_Sandu Am inceput activitate de comert cu produse decorative,la inceputul activitatii am investit aproximativ 15000 lei in marfa plus cheltuieli infiintare .Cum ... (vezi toată discuția)
Diferente curs imprumut asociati microintreprindere andrei_k andrei_k diferentele de curs favorabile, obtinute din reevaluarea lunara a imprumuturilor in valuta pe termen lung de la asociati, se constituie ca venituri ce se supun ... (vezi toată discuția)