avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Activitate Suzy2709

Activitate Suzy2709

Multumesc pentru raspuns. Nu am telefon de ieri de azi si stiu foarte bine ca este blocat in reteaua VF pentru ca de la ei l-am cumparat la abonament. Si stiu de asemenea foarte bine ca se poate debloca. Dar eu nu vreau aceste lucru, eu nu folosesc in mod personal decat aceasta retea si nu doresc deblocarea telefonului meu personal decat daca imi schimb eu operatorul. Pentru ce sa imi pun la dispozitia firmei bunul meu personal. O fi pentru tine poveste, pentru mine este un factor consumator de nervi.
Revin pe forum cu o noua dilema. In urma cu un an si putin cand m-am angajat la firma verisoarei mele deoarece mi-a cerut ajutorul, mi-a fost inmanat o cartela SIM pe care sa o folosesc la serviciu insa telefon in sine nu mi s-a dat pentru ca nu aveau. Si uite asa am ajuns sa aduc un telefon de acasa in care sa pun cartela de la firma. Telefonul meu fiind cumparat de mine este blocat in reteua Vodafone, cartela de la firma fiind tot de la Vodafone. Acum s-au gandit sa schimbe reteua de telefonie mobila, optand pentru Orange. Dar cum telefonul meu fiind blocat in Vodafone cartela de Orange nu poate functiona. Mi s-a spus sa imi deblochez telefonul ca sa pot folosi Orange dar eu nu doresc acest lucru pentru ca este telefonul meu propriu. Ei nu au luat telefoane pentru toata lumea, pe mine m-au uitat si nu ii intereseaza ca mi-am adus de acasa telefon si in tot acest timp l-am folosit pentru ei.
Nu exista vreo conventie scrisa unde se arata ca eu imi pun la dipozitia firmei telefonul de acasa. Va intreb daca este legal, si in ce mod, este justificata aducerea de efecte personale si folosirea lor in firma. Nu este corect ca angajatorul sa puna la dispozitie telefonul mobil pentru angajat?
Răspuns la discuția Penalizare salariala de 25%
Pardon, act aditional la CIM. Imi cer scuze.
Am zis ca revin cu amanunte legate de acest caz. Decizia de sancţionare in forma ei scrisa si inregistrata, inafara de acel e-maill nu am vazut pana acum. O alte chestie, valabila pt toti angajatii de aici: daca vor mai exista probleme, nu se mai mai tzipa, nu va mai exista scandal, se va trece direct la penalizari. Azi e zi de salariu. Nu au luat toti angajatii salariul. Printre aceia ma numar si eu. Probabil il voi lua saptamana viitoare. Plus penalizarea de rigoare, bineinteles. Sunt curioasa daca si colegele mele carora li s-a spus sa lucreze part-time de la 1 Mai desi nu au semnat vreun act aditional la salariu o sa ia jumatate din bani. Cat despre colega care lucreaza si part-time de la 1 Mai si care a primit de asemenea penalizare ca si mine va lua, cati bani acum? La un salariu net de 1000 lei, part-time ramane cu 500 lei pe luna, minus penalizare 25%, va lua 125 lei acum si 125 pe 28.05.09 ? Asa mi-a dat din calculele mele.
:((
Punctul 2 nu isi are rostul deoarece si colegei mele de la comercial i s-a spus k dak nu se descurca cu magazia el poate sa mute activitatea pe care o desfasura aceasta colega la Bucuresti deoarece cei de acolo se pot descurca. Dar si aceasta colega este fina lui, sunt prieteni de f multi ani, colega care a plecat la sf verii 2008 de la aceasta firma si apoi dupa 2 luni a cerut sa vina inapoi. Daca nu ma vroia aici nu ma suna vara mea si nu imi cerea ajutorul. Oricum voi pleca eu, dar nu chiar acum ci peste 4 luni si jumatate. Cine nu ma vrea in firma asta este d-nul dir comercial care este sotul d-nei de la comercial, fini cum am mai spus. El este cauza tuturor problemelor mele aici.
In fine, sa nu intram in detalii.
Sa revin la subiect, Dl. Tudor sa ma mai lamuriti putin va rog.
Sanctiunea disciplinara este atat de grava in situatia mea incat sa duca la un procent de 25% retinere salariala? Trebuie sa urmeze pasii legali, si dak nu ii urmeaza ?
Cat despre faza cu salariul, o sa imi spuna k au luat acesta decizie pt binele nostru, al angajatilor, ca sa aiba banii sa ne dea, sa nu mai plateasca impozite asa mari etc. Acum de dimineata, am gasit licitatii, i le-am trimis pe mail, pe parcurs ce le gase, Le-a vazut si apoi ma suna sa imi spuna ca nu prea e bine ce i-am trimis deoarece erau de tipul servicii si acum nu il interesa asta, vrea pe vanzari licitatii. I-am spus k dupa ce epuizam cautarea in toata lista de anunturi, urma sa caut si direct pe coduri alte licitatii. Raspunsul a fost: "daca nu pot sa fac treaba asta sa ii spun si pune pe altcineva". Cum o dai nu e bine, dak gasesti ceva si ii trimiti nu e bine, dak nu ...iarasi nu e bine. O sa ajung sa caut si acasa in timpul meu liber, licitatii pe internet ca sa nu scap Doamne Fereste vreuna, asa am ajuns de frica ce imi este...ca nu se stie ce poate sa imi mai spuna.
O sa va spun joi 14 mai daca mi-a fost taiat sau nu din salariu deoarece atunci este zi de salariu (avans). Pana acum nu am primit nici o hartie de avertizare, semnata, stampilata. Contabila care se ocupa de asa ceva este in concediu, mai mult ca sigur k voi primi mai putini bani si hartia cand se va intoarce d-na contabila din concediu.
:sorry:
Buna dimineata! X-( Va postez mai jos maiulul de vineri in care eram anuntata de penalizare:

Subject: Penalizare 25%
Date: 5/8/2009 12:21
"Avand in vedere dezinteresul manifestat in ultima vreme fata de activitatile firmei si cu precadere fata de repetate omisiuni relative la licitatii, am decis sa penalizez cu 25% din salariu pe D-na X si D-ra Y."

Voi reveni mai tarziu cu amanuntele care se vor mai ivi. O zi buna!
Sigur ca da! Maine de la munca va voi scrie ce s-a mai intamplat.
Stiu ca nu se lucreaza cu rudele. Aveam experienta tatalui meu. Acum 2 mi s-a mai oferit sa lucrez cu ei si am refuzat categoric, nici nu vroiam sa aud de asa ceva dar in toamna am cedat, parca mi se facuse asa mila dea ea k imi cerea ajutorul. Acum regret. Ma gandeam la varianta aceasta cu sesizarea ITM-ului, dar imi este teama ca la reteaua lor de pile nu as rezolva nimic, plus k voi isca un scandal in familie de toata frumusetea. Imi este si frica sa actionez in vreun fel....Maine este luni, sunt sigura ca varul meu daca va veni la birou, va afisa un zambet larg si ne va pune vesnica intrebare: "Ce faceti fetelor?" ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic!
Va multumesc pt raspunsuri!
Subscriu.