avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Telefon mobil adus de acasa si folosit in firma dar cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Telefon mobil adus de acasa si folosit in firma dar cu cartela de la angajator

Revin pe forum cu o noua dilema. In urma cu un an si putin cand m-am angajat la firma verisoarei mele deoarece mi-a cerut ajutorul, mi-a fost inmanat o cartela SIM pe care sa o folosesc la serviciu insa telefon in sine nu mi s-a dat pentru ca nu aveau. Si uite asa am ajuns sa aduc un telefon de acasa in care sa pun cartela de la firma. Telefonul meu fiind cumparat de mine este blocat in reteua Vodafone, cartela de la firma fiind tot de la Vodafone. Acum s-au gandit sa schimbe reteua de telefonie mobila, optand pentru Orange. Dar cum telefonul meu fiind blocat in Vodafone cartela de Orange nu poate functiona. Mi s-a spus sa imi deblochez telefonul ca sa pot folosi Orange dar eu nu doresc acest lucru pentru ca este telefonul meu propriu. Ei nu au luat telefoane pentru toata lumea, pe mine m-au uitat si nu ii intereseaza ca mi-am adus de acasa telefon si in tot acest timp l-am folosit pentru ei.
Nu exista vreo conventie scrisa unde se arata ca eu imi pun la dipozitia firmei telefonul de acasa. Va intreb daca este legal, si in ce mod, este justificata aducerea de efecte personale si folosirea lor in firma. Nu este corect ca angajatorul sa puna la dispozitie telefonul mobil pentru angajat?
VF (si alte companii) nu blocheaza telefonul, blocheaza functiile cartelei SIM. Nu cartela SIM este de vina. Telefonul este prestabilit pentru a functiona in reteaua VF. Pentru a functiona si in alte retele va trebui decodificat.
Mi s-a spus sa imi deblochez telefonul

Poti sa faci linistit aceasta operatiune, vei putea folosi cartele SIM si de la alte companii, asta daca vrei, in rest toata povesta ta este ... poveste.
Multumesc pentru raspuns. Nu am telefon de ieri de azi si stiu foarte bine ca este blocat in reteaua VF pentru ca de la ei l-am cumparat la abonament. Si stiu de asemenea foarte bine ca se poate debloca. Dar eu nu vreau aceste lucru, eu nu folosesc in mod personal decat aceasta retea si nu doresc deblocarea telefonului meu personal decat daca imi schimb eu operatorul. Pentru ce sa imi pun la dispozitia firmei bunul meu personal. O fi pentru tine poveste, pentru mine este un factor consumator de nervi.
foarte bine nu-l decoda si gata,care e problema de fapt?
Nu va obliga nimeni sa folositi telefonul de acasa pentru probleme de serviciu ... a fost si este optiunea dvs daca vreti sa-l folositi sau nu.
O fi pentru tine poveste,.........

Nu pentru mine, pentru DUMNEAVOASTRA si pentru cei ca DUMNEAVOASTRA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune - intrunirea elementelor constitutive ale infractiunii eder eder Ieri am cumparat un telefon mobil de la o persoana care a dat un anunt de vanzare pe internet, insa atunci cand ne-am intalnit sa facem vanzarea, telefonul nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am detinut o cartela telekom prepayd si eram in perioada ... rmarius18 rmarius18 Bună ziua, Am deținut o cartelă Telekom Prepaid și eram în perioada de grație (ultima dată încărcată în ianuarie 2023). În urmă cu 2 ... (vezi toată discuția)
1 numar de telefon..2 utilizatori! puiutza puiutza Buna seara! In luna septembrie am portat nr meu de telefon ( pe care il am de 6 ani) in alta retea. Am specificat fostului furnizor ca voi PORTA numarul, nu ... (vezi toată discuția)