buna ziua.in urma cu 6 ani am devenit proprietar prin cvc al unui teren intravilan cu o suprafat de 2500 mp si o deschidere de 12,5 m. precizez ca acest teren reprezenta cota parte a unui mostenitor( iesise din indiviziune) dintr-un teren de 5000 mp si o deschidere de 15 m. in momentul in care am decis sa contruiesc o casa pe terenul respectiv, avand deja proiectul, am constatat, in urma unei masurari pt obtinerea avizului de la anif, ca delimitarea existenta nu e cea corecta si ca un vecin aflat la 2 proprietati distanta de mine (si avand casa pe teren) se extinsese in stanga sa,iar celalalt propritar vecin cu mine, pt a nu pierde din teren , se extinsese la mine.am fost atunci la primarie(e la satX-() iar un inginer de acolo a venit cu un expert si s-a constatat ca,intr-adevar, asa era si s-a facut o noua delimitare,urmand ca vecinul direct cu mine sa recupereze din teren de la cel care s-a extins.toate bune si frumoase dar, in momentul in care inmanat proiectul spre autorizare la primarie, primarul a zis sa nu mai recuperez terenul de vecinul acela( sanchi pt a evita dispute) si sa ma extind eu catre vecinul din stanga(celalalt mostenitor) si ca primaria ii va da celuilat mostenitor,pt a nu fi prejudiciat, 1,5m deschidere (de atat era vorba) dintr-un drum de amplasament aflat in directa vecinatate in stanga sa.cum drumul respectiv figura in acte ca avand 6 m latime, iar in realitae avea 8 m, s-a considerat ca nu e nicio problema.eu am construi casa, dar vecinul mostenitor a aflat si a zis ca nu e de acord cu mutarea si ca o sa ma actioneze in instanta.precizez ca la momentul respectiv, cand primarul a luat decizia respectiva, nu mi-a dat nici un fel de act.exista riscul ca vecinul mostenitor sa castige in instanta fasia de teren de 1,5 m sau sa ceara despagubiri?cum ma pot apara eu avand in vedere ca nu am nici o hartie de la primarie care sa ateste ca s-a facut mutarea?:(
Buna ziua.Pot denunta unilateral un contract de inchiriere incheiat pe perioada limitata, in conditiile in care nu sunt prevazute,in contract, modalitatile de incetare a efectelor contractului? Precizez ca eu sunt chiriasul iar modelul de contract este de la Administratia Financiara. Va multumesc