avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... delimitare hotare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

delimitare hotare

buna ziua.in urma cu 6 ani am devenit proprietar prin cvc al unui teren intravilan cu o suprafat de 2500 mp si o deschidere de 12,5 m. precizez ca acest teren reprezenta cota parte a unui mostenitor( iesise din indiviziune) dintr-un teren de 5000 mp si o deschidere de 15 m. in momentul in care am decis sa contruiesc o casa pe terenul respectiv, avand deja proiectul, am constatat, in urma unei masurari pt obtinerea avizului de la anif, ca delimitarea existenta nu e cea corecta si ca un vecin aflat la 2 proprietati distanta de mine (si avand casa pe teren) se extinsese in stanga sa,iar celalalt propritar vecin cu mine, pt a nu pierde din teren , se extinsese la mine.am fost atunci la primarie(e la satX-() iar un inginer de acolo a venit cu un expert si s-a constatat ca,intr-adevar, asa era si s-a facut o noua delimitare,urmand ca vecinul direct cu mine sa recupereze din teren de la cel care s-a extins.toate bune si frumoase dar, in momentul in care inmanat proiectul spre autorizare la primarie, primarul a zis sa nu mai recuperez terenul de vecinul acela( sanchi pt a evita dispute) si sa ma extind eu catre vecinul din stanga(celalalt mostenitor) si ca primaria ii va da celuilat mostenitor,pt a nu fi prejudiciat, 1,5m deschidere (de atat era vorba) dintr-un drum de amplasament aflat in directa vecinatate in stanga sa.cum drumul respectiv figura in acte ca avand 6 m latime, iar in realitae avea 8 m, s-a considerat ca nu e nicio problema.eu am construi casa, dar vecinul mostenitor a aflat si a zis ca nu e de acord cu mutarea si ca o sa ma actioneze in instanta.precizez ca la momentul respectiv, cand primarul a luat decizia respectiva, nu mi-a dat nici un fel de act.exista riscul ca vecinul mostenitor sa castige in instanta fasia de teren de 1,5 m sau sa ceara despagubiri?cum ma pot apara eu avand in vedere ca nu am nici o hartie de la primarie care sa ateste ca s-a facut mutarea?:(
Cel mai recent răspuns: MariusT. , utilizator 17:52, 9 Mai 2009
in conditiile date, este posibil ca vecinul sa castige in instanta, dvs. neavand nici un act doveditor .
iar eu ,la randul meu, o sa pot urmari vecinul care s-a extins la mine, ptr acoperirea prejudiciului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie corinaas corinaas am un teren de 300mp cu o alee de 77 mp, din care mai sunt 55mp lata de 1,5m si lunga de cca 36 m, proprietate privata,cu drept de trecere pentru un vecin care ... (vezi toată discuția)
Probleme cu hotarele unei parcele de teren intravilan vasile_2000 vasile_2000 avem un teren intravilan de 3300m2 la care avem titlu de proprietate cu 2 mostenitori.Celalalt mostenitor s-a ocupat de procedura de intocmire a ... (vezi toată discuția)
Sfaturi privind revendicarea unei portiuni dintr-un "drum vicinal" casher casher Imi lipsesc aproximativ 900mp. Din care vreo 250 mp sunt in fasia declarata dum vicinal, restul fiind acaparati de un vecin. Tin cu orice pret sa-mi i-au si ... (vezi toată discuția)