Imi lipsesc aproximativ 900mp. Din care vreo 250 mp sunt in fasia declarata dum vicinal, restul fiind acaparati de un vecin. Tin cu orice pret sa-mi i-au si drumul inapoi pt care imi traverseaza gradina, practic imi distruge o portiune de teren. Drumul are o latime de 5 m si o lungime vreo 300 m. Practic si vecinului ii lipsesc vreo 400 mp care sunt in drum. Doar vecinul utilizeaza acest drum si uneori cate o caruta. Oricum este iarba pe drum. Vecinul a mai pietruit acest drum dar ploile au ras pietrele. Nici nu am stiut ca drumul este declarat public pana acum cateva luni si de altfel nici nu stiam ca imi lipsesc 900 mp. Pana acum nu m-am interesat dar vad ca unii isi fac de cap acum. Chiar si vecinul vrea si mai larg drumul imi distruge niste pomi etc. Se poate asa ceva in anul 2015 ? El are posibilitatea de a circula pe alte drumuri. Nu se pune problema unei servituti.
Drumul a fost declarat public in 2002, iar TP sunt eliberate prin '94. Nu a fost "donat" de nimeni acest drum Primariei sau nu stiu de ce s-a declarat public sau ce este el. Cum se poate "smulge" ceva dintr-o proprietate privata si trecut in domeniul public. Care este explicatia ? Stiu ca nu prea se poate revendica domeniul public dar atunci cum altii au reusit sa-si revendice portiuni de linii de tramvai; Bucuresti-Baneasa, Iasi, gura de metrou sau chiar sosele, prin Faragas am citit ceva.
As lasa macar 1 m in drum ca o carare dar restul ii vreau inapoi sa pot utiliza intreaga proprietate, doar platesc impozit si pe mp acaparati ilegal de coruptii din Primarie.
Vreun sfat ?
intrebati la primarie printr-o cerere scrisa ( in 2 exemplare, pe unul va pune nr de inregistrare si il luati dvs acasa si pe al doilea il lasati la registratura lor) ce statut are drumul cu pricina, daca a fost expropriat si daca da, de la cine si prin ce act, si daca este drum publlic cum a devenit drum public din proprietate privata si prin ce act.
Solicitati si planurile cadastrale aprobate legal de cei de la cadastru cu privire la acest drum tot de la primarie.
Si in functie de ce raspunsuri primiti vedeti ce cale de urmat aveti in continuare. Probabil un proces cu primaria cel putin.
cu stima, cassy