Buna ziua tuturor.Patronul meu se afla in impas si a hotarat sa injumatateasca personalul .Eu am lucrat tot 2014 neintrerupt la o societate comerciala iar la data de 30 dec. 2014 cu acordul ambelor parti am incetat serviciul si am inceput pe data de 3.01.2015 actualul loc de munca .As dori sa stiu daca am intrerupt o zi adica 31 dec.intre vechiul loc si noul loc mai primesc somaj sau daca inca nu am indeplinit 12 luni de contributie la locul actual se ia ultimele 2 luni din serviciul precedent.multumesc oricarui imi da un raspuns
Cineva apropiat mie are dintr-o relatie 2 copii unul de 15ani iar altul implineste peste 3luni 18 ani in urma cu 6 ani s-a stabilit in instanta pensie alimentara pentru ambii copii.A platit un an dar mama vrand sa se razbune nu la mai lasat sa viziteze copii.Dupa trimiterea in instanta s-a stabilit si vizita la copii insa mama a hotarat sa vanda casa si sa se duca in alta tara cu copii unde sa locuiasca definitiv .La plecarea din tara a cerut prin notar semnatura tatalui pentru a putea scoate copii la care el a acceptat.Aceasta nu a vrut sa comunice adresa de legatura pentru a nu fi deranjata,acum dupa multi ani tatal este amenintat ca trebuie sa restituie pensia ambilor copii altfel va fi actionat in instanta.ce sanse ar avea tatal pentru a plati( penal) daca nu a avut cui sau unde sa-si plateasca datoria si a fost privat de asi vedea copii in aceasta perioada sau are sanse de a raspunde pentru neplata pensiei?tinand cont ca intre ei a fost un acord verbal de a semna plecarea din tara dar nu va mai plati pensie ca nu are unde.Daca copilul care implineste 18 ani ii cere restituirea pensiei pentru aceasta perioada este obligat de lege sa o faca chiar daca nu mai studiaza si nici nu lucreaza?
parintii au avut un apartament cu trei camere,eu fiind recasatorita de 8 ani cu acordul sotului parintilor si fratilor mei am divortat si imediat ce am primit numele de domnisoara am facut vanzare cumparare cu parintii pentru a intra in posesia apartamentului...(mentionez ca am facut vanzare -cumparare pe o anumita suma dar intru in posesie 100% dupa decesul parintilor pana atunci ei avand dreptul de habitatie viagera) la 3 luni dupa cumparare m-am casatorit inapoi cu acelasi sot. eu din prima casatorie am un copil.vroiam sa stiu :1)pentru ca mama a decedat deja,tatal meu daca se razgandeste si vrea sa-mi ia apartamentul poate?daca mai vrea o anumita suma peste ...poate?fratii mei pot interveni cu ceva la asta?(tinand cont ca la vanzare nu s-a cerut nimic scris nu e stipulat nicaieri si nu s-a facut nici un pact?),2)daca eu mor in termen scurt cine mosteneste acest apartament daca eu sunt singurul titular,copilul meu ,sotul meu ambii.sau tata?dar tutorele copilului meu cine devine ?sotul sau rudele?ce se va alege de copilul meu(va trebui luat de langa tatal care a crescut-o?) sau de sotul meu?(v-a trebui trimis cu bagajelul inpoi la ai lui dupa atatia ani?)...astept un raspuns