avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somajul neelucidat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somajul neelucidat

Buna ziua tuturor.Patronul meu se afla in impas si a hotarat sa injumatateasca personalul .Eu am lucrat tot 2014 neintrerupt la o societate comerciala iar la data de 30 dec. 2014 cu acordul ambelor parti am incetat serviciul si am inceput pe data de 3.01.2015 actualul loc de munca .As dori sa stiu daca am intrerupt o zi adica 31 dec.intre vechiul loc si noul loc mai primesc somaj sau daca inca nu am indeplinit 12 luni de contributie la locul actual se ia ultimele 2 luni din serviciul precedent.multumesc oricarui imi da un raspuns
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:11, 20 Octombrie 2015
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa va inceteze ultimul contract individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

2. Cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj pot fi de la mai multi angajatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de somaj adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna ziua Sunt in urmatoarea situatie: Pana in data 29.dec 2014 am lucrat la o societate , datorita faptului ca aici lucrurile nu au mai mers,am semnat un ... (vezi toată discuția)
Pot intra in somaj dupa ccc+3-4 luni perioada de cotizare la un nou loc de munca? bogdaner bogdaner Buna ziua.Am stat in concediu de crestere a copilului 1 an si 10 luni, dupa care mi-am dat demisia de la firma de la care am intrat in concediu( renuntand la ... (vezi toată discuția)
Somaj chiritarodica chiritarodica Am fost angajata la ultimul loc de munca in perioada 14 mai-11 nov 2015.Postul s-a desfiintat,desfacerea CIM cu art 65 alin 1.Pot beneficia de somaj?As vrea sa ... (vezi toată discuția)