avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drept de Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drept de Somaj

Buna ziua
Sunt in urmatoarea situatie:
Pana in data 29.dec 2014 am lucrat la o societate , datorita faptului ca aici lucrurile nu au mai mers,am semnat un contract cu o alta societate in data de 18 dec.2014,urmand sa incep activitatea aici pe data de 05.01.2015 cand tot personalul se va intoarce din vacanta de craciun.Aici ne-au anuntat ca din data de 31.07.2015 o mare parte din contracte se desfac.In data de 05.08.2015 si pana in prezent lucrez la o societate,nici aici lucrurile nu mai stau pe roze.
va rog sa imi spuneti daca am acesta intrerupere pot beneficia de somaj.
Va multumesc
Cu stima
Adrian Chivu
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:50, 18 Aprilie 2016
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa va inceteze ultimul contract individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

2. Cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de acordare a somajului alinampop alinampop buna ziua! firma la care sunt angajata se muta in alta tara in consecinta raman fara un loc de munca m intereseaza daca beneficiez de somaj , am 18 luni ... (vezi toată discuția)
Somaj ManeaMonica ManeaMonica Buna ziua! As dori sa stiu daca se beneficiaza de somaj si cate luni , in conditiile in care in ultimile 12 luni angajatul a avut o intrerupere de 3 zile , si ... (vezi toată discuția)
Conditie pentru a lua somaj criston84 criston84 Buna, Eu am lucrat timp de 4 ani la o firma la care toate cotizatiile au fost platite la timp, am fost data afara dar pana la urma am gasit un alt loc de ... (vezi toată discuția)