crimson a scris:
Din greseli invatam cu totii. :)
Indemnizaţia de concediul de odihnă se calculeaza ca medie zilnică a drepturilor salariale din ultimile 3 luni anterioare plecării în concediul de odihnă , respectiv a incetarii contractului de munca. Deci, corect asa ar fi sa vi se calculeze zilele de concediu neefectuate.
Drepturile salariale neincasate (iar plata concediului de odihna este un astfel de drept) se prescriu in termen de 3 ani. Asta ar insemna, ca ar fi o sansa sa recuperati acesti bani socotind de la momentul prezent, trei ani in urma (respectiv, martie 2006 - martie 2009), insa pentru acest lucru ar trebui sa deschideti actiune in instanta impotriva angajatorului.
Poate unul din colegii de forum juristi sau avocati ne poate face si o predictie asupra sanselor de castig in cazul dvs.
va rog sa-mi spuneti unde pot sa gasesc,sau sa citesc despre:
"Drepturile salariale neincasate (iar plata concediului de odihna este un astfel de drept) se prescriu in termen de 3 ani. "?pentru ca in codul muncii nu am gasit decat art 141 pctul 4.Sunt si eu intr-o situatie asemanatoare.nu miau dat concediu pe mai multi ani. miam schimbat locul de mca de ~1 luna, iam dus o cerere sa-mi dea banii pe concediu neefectuat ptr ca am aflat ca m-au trecut in concediu,inclusiv 9 zile in ultima luna in care am lucrat la ei.si miau spus ca o sa-mi calculeze ptr 9 zile si or sa-mi dea banii, dar vreau sa le dovedesc macar, cu ceva palpabil, nu vorbe, ca de fapt nu -mi fac o mare favoare dandu-mi ptr 9 zile si ca ar trebui ptr tot ce am indurat,chiar daca nu-mi vor da banii,macar sa le arat ca am dreptate, si ca si-au batut joc de munciduma ca nu aveau om sa lucreze in locul meu.
va multumesc mult, si va rog sa-mi raspundeti. Mirela