avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Activitate mirelamirela

Activitate mirelamirela

Dar pentru un coafor, cate persoane se trec la intretinere? e normal doar 3? atatea cat au trecut ca domiciliu in acest apartament,chiar daca ele nu locuiesc in coafor?
plecand de la:

"Drepturile salariale neincasate (iar plata concediului de odihna este un astfel de drept"
am gasit:

Art. 166.
(1) Dreptul la actiune cu privire la drepturile salariale, precum si cu privire la daunele rezultate din neexecutarea in totalitate sau in parte a obligatiilor privind plata salariilor se prescrie in termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.:)

sunt intr-o situatie ingrata, vizavi de angajator.
Răspuns la discuția demisie
grace_r a scris:

Fisele fiscale se fac in fiecare an in perioada februarie-martie , firma le depune la directiile fiscale si obligatoriu un exemplar original trebuie sa ajumga si la angajat.
Cat timp ati lucrat, trebuia sa primiti aceasta fisa direct de la locul de munca prin serviciul RU sau Contabilitate.

Aceasta fisa reflecat situatia venitului dvs brut, venit impozabil si impozitul platit intr-un an fiscal.
Daca o persoana obtine si alte venituri imppozabile in afara de venitul din salarii, este obligat sa faca anual o declaratie fiscala la care ataseaza aceste documente.
sau
orice persoana , pana in 15 mai al fiecarui an, poate decide sa vireze 2% din impozitul trimis la stat cf acestei fise fiscale catre asociatii nonprofit (ONG-uri), sau pt bursele elevilor.
sau
cu aceasat fisa fiscala veti putea arata unei banci ce venit ati avut daca veti solicita credite, deja unele banci solicita aceste fise fiscale pentru creditare

Deci este un document care va poate fi util in anumite situatii, obligatoriu in altele, dar daca vreti va si puteti lipsi de el.


acum, chiar cada a trecut ~o luna de cand am plecat de la ei, am fost si le-am cerut fisele fiscale pe anii in care am lucrat la ei, respectiv 4 ani. A spus ca mi le cauta si mi le da, dupa ce m-au plimbat de la patron la contabila si invers, ca pana la urma sa-mi spuna contabila ca sunt la patron fisele,dar m-a intrebat ca ce-mi trebuiesc pe toti anii?si i-am sa mi le dea, ptr saun ale mele, si consider ca e normal sa le am,sa vad si eu ce venituri miau trecut si tot ce e de citit dintr-o fisa. a ramas sa le caute si sa merg sa le iau.Tare greu merg lucrurile cand e vorba de drepturile muncitotorului. Parca ti se face un mare serviciu daca ti se dau drepturile,de parca muncitorul nu a muncit ptr asta.
crimson a scris:

Din greseli invatam cu totii. :)

Indemnizaţia de concediul de odihnă se calculeaza ca medie zilnică a drepturilor salariale din ultimile 3 luni anterioare plecării în concediul de odihnă , respectiv a incetarii contractului de munca. Deci, corect asa ar fi sa vi se calculeze zilele de concediu neefectuate.

Drepturile salariale neincasate (iar plata concediului de odihna este un astfel de drept) se prescriu in termen de 3 ani. Asta ar insemna, ca ar fi o sansa sa recuperati acesti bani socotind de la momentul prezent, trei ani in urma (respectiv, martie 2006 - martie 2009), insa pentru acest lucru ar trebui sa deschideti actiune in instanta impotriva angajatorului.

Poate unul din colegii de forum juristi sau avocati ne poate face si o predictie asupra sanselor de castig in cazul dvs.




va rog sa-mi spuneti unde pot sa gasesc,sau sa citesc despre:
"Drepturile salariale neincasate (iar plata concediului de odihna este un astfel de drept) se prescriu in termen de 3 ani. "?pentru ca in codul muncii nu am gasit decat art 141 pctul 4.Sunt si eu intr-o situatie asemanatoare.nu miau dat concediu pe mai multi ani. miam schimbat locul de mca de ~1 luna, iam dus o cerere sa-mi dea banii pe concediu neefectuat ptr ca am aflat ca m-au trecut in concediu,inclusiv 9 zile in ultima luna in care am lucrat la ei.si miau spus ca o sa-mi calculeze ptr 9 zile si or sa-mi dea banii, dar vreau sa le dovedesc macar, cu ceva palpabil, nu vorbe, ca de fapt nu -mi fac o mare favoare dandu-mi ptr 9 zile si ca ar trebui ptr tot ce am indurat,chiar daca nu-mi vor da banii,macar sa le arat ca am dreptate, si ca si-au batut joc de munciduma ca nu aveau om sa lucreze in locul meu.
va multumesc mult, si va rog sa-mi raspundeti. Mirela
Răspuns la discuția demisie
La noul job,e mai relaxant.Am fost si pe la coafor,m-am tuns,aranjat,mi-am facut un tratament,(dupa orele de program)acum ma acomodez cu noua munca,si ma simt bine.Sper sa-mi fie bine.
Răspuns la discuția demisie
Da.Mi-am dat demisia.art 79 din codul muncii legea 53/2003.Asa am facut cererea,si am stat si in preaviz:D
dar, asa au scris ei...
Răspuns la discuția demisie
Haideti sa va spun ce am facut,si cu asta voi incheia discutia penru acest subiect.
Mi-au dat o nota de lichidare semnata de contabil in care scrie nume,functie,locul de munca-locatie motivul intocmirii:"incetare la cerere art 55 lit b,data,debite nelichidate 0natura debitului 0 executor 0 suma datorata0creditor 0 nu e stampilata doar semnata
De ce au facut asta?nu stiu.pe mine nu m-a intrebat nimeni,si decizia era semnata si de mine" dar nu era semnatura mea.

si o decizie cu data incetarii activitatii,in temeiul legii 31/1990societatea emite decizia incetarii contractului individual de mca art 55 lit b Codul Muhcii semnata si parafata de firma si de ITM.
Răspuns la discuția demisie
vreau sa-i cer banii pe concediul neefectuat.
cererea pot sa o dau contabilei? sau trebuie sa o dau patronului?

si apoi semnez ce e de semnat
Răspuns la discuția demisie
:vishenka:va multumesc tuturor:rolleyes:
Răspuns la discuția demisie
am inceput la noul loc de munca.imi place.Am fost sa-mi iau foaia de lichidare dupaamiaza si ..trebuie sa merg s-o iau de la contabilitate maine dimineata...cred ca vrea sa ma puna sa semnez statele de plata pe care nu le-am semnat cam de mult