avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Activitate nickol8001

Activitate nickol8001

Multumesc mult pentru raspunsuri, nu stiam ca pot beneficia de concediu de sarcina si lauzie si in somaj.

Presupun ca acest concediu este neplatit pentru ca nu ar avea cine sa mi-l plateasca, sau nu?
Buna,

Offff, nici nu stiu cum sa incep........Am o situatie un pic mai complicata o sa incerc sa explic cat mai pe scurt si corect ca sa ma fac inteleasa.

Momentan sunt in somaj si insarcinata in 32 de saptamani.

Dar s-o iau de la inceput.

Am fost in concediu crestere si ingrijire copil doi ani pana pe 19.04.2009;
Pe 20.04.2009 mi-am reluat activitatea;
Pe 08.06.2009 am intrat in somaj;
Pe 08.03.2010 se termina somajul;
Data probabila a nasterii este 05.03.2010.

Intrebarea mea este: cum sa procedez?

DPN este 05.03.2010, dar pot naste atat inainte de data aceasta cat si dupa. Am posibilitatea sa ma angajez pentru o luna, doua sau cat ar fi nevoie pentru a beneficia in continuare de indemnizatie crestere copil.

Pot beneficfia de indemnizatie avand in vedere ca in ultimele 12 luni am fost in concediu crestere copil, angajata si somera?

Va multumesc,
Nicoleta
S-a desfiintat un post, de ce al meu si nu al celelilalte persoane care era in locul meu, sunt amandoua posturile de Coordonator.

Multumesc
Da- persoana care a fost in locul meu a fost angajata pe perioada nedeterminata pana sa intru eu in concediu crestere copil. Dupa ce am plecat eu a fost avansata pe functia mea. Eu credeam ca e pe functia mea pana revin eu din concediu, dar se pare ca nu a fost asa.
Preavizul meu este de 20 de zile lucratore, a fost intocmit cu datat de 07.05 si a intrat in vigoare pe data de 12.05 pana pe 08-06.
Eu vreau sa stiu daca a fost legala concedierea mea?

In PREAVIZscrie asa:

"Catre: D-na......
Subscrisa SC........cu sediul in ..........va comunica urmatoarele:
Avand in vedere dificultatile economice si rezultatele financiare realizate in ultimul an de catre SC......, conducerea societatii a decis restructurarea unor posturi existente in cadrul societatii.

Va aducem la cunostinta ca locul de munca(postul) pe care il detineti, respectiv acela de Coordonator Compartiment, in cadrul SC.....s-a desfiintat.

Ca urmare , Contractul dumneavoastra individual de munca inceteaza in temeiul art 65m alin1) din Codul Muncii.
Precizam faptul ca nu va putem oferi un alt loc de munca corespunzator pregatirii d-voastra, iar termenul de preaviz este de 20 de zile lucratoare.

Mentionam ca pe durata termenului de preaviz veti beneficia de toate drepturile salariale aferente calitatii de angajat.
Avand in vedere cele mentionate mai su, SOcietatea va emite o decizie de incetare a CIM, ce vi se va comunica in termenul legal prevazut de Codul Muncii.

Mentionam ca SC..... va va acorda sprijinul necesar pentru incadrarea d-voastra in campul muncii prin intermediul Ag. Pt. Ocuparea Fortei de Munca."

Asta este preavizul.

Multumesc,
Buna ziua,
Problema mea este urmatoarea: am revenit pe 20 aprilie din concediu de maternitate iar pe data de 07.05 am primit preavizul: restructurare, incetarea contractului de munca cf. art. 65, alin. 1). Am inteles ca treaba este legala, eu vreau sa stiu daca e legal sa ma dea pe mine afara in conditiile in care sunt doua posturi coordonator, al meu si al altei persoane (cea care de fapt mi-a tinut mie locul cat am fost in concediu). Doua posturi de coordonator, s-a restructurat unul, bine, bine.... dar de ce am fost eu aleasa sa fiu concediata?? Pt ca am fost in concediu crestere copil, alt raspuns nu-mi vine in minte, nu mi se pare drept pentru ca nu are legatura deloc cu competentele mele profesionale, eu am fost aleasa prin concurs pe acest post, cealalta persoana a ramas in locul meu pentru ca nu era altcineva.

- pot sa-i dau in judecata?

- mi s-a oferit un salariu compensator, e corect sau trebuiau sa fie 2 salarii? Mentionez ca pe preavizul primit nu scrie nimic de salariu compensator, mi s-a spus doar telefonic.

Vreau sa mai spun ca inaintea mea a revenit din concediu crestere copil o alta fata care dupa numai o saptamana a primit preaviz, acelasi motiv, Preavizul ei se termina pedata de 06.05 iar pe 07.05 a fost intocmit al meu, mi se pare o treaba premeditada, ei stiau ca trebuie sa revenim si au hotarat dinainte acest lucru, nu ni s-a dat nici macar o sansa.

Mi se pare nedrept si vreau sa stiu daca am temei juridic sa-i dau in judecata.

Va multumesc anticipat
Nicol