Am o ruda care este girant intr-n contract de credit nevoi personale. Titularul contractului este o persoana care a fost convinsa sa ia creditul pentru alcineva ,respectiv patroana rudei mele care a girat. Aceasta patroana s-a obligat verbal ca achita ratele in numele titularului beneficiind integral de suma, dar dupa 2 ani aceasta nu si-a mai achitat obligatia verbala fata de titularul creditului, banca dupa demesuri multiple nu a dat de acesta si s-a indreptat impotriva girantului.Acesta a facut unele cercetari si a descoperit ca titularul creditului nici nu era angajat la firma patroanei si aceasta s-a folosit de acte false prezentate in fata bancii ,care nu a procedat la nici o verificare si i-a eliberat suma cu maximum de urgenta posibila patroanei , cu care se cunostea dupa cum mi-a spus ruda mea. Acum ruda mea care este girant si impotriva caruia banca actioneaza intentioneaza sa faca plangere la politia economica sau sa intenteze actiune atat impotriva patroanei care s-a folosit de fals si uz de fals cat si a bancii care nu a verificat nicicum realitatea actelor care au stat la documentatia de credit. Va rog sa-mi dati o cale de urmat in acest caz pentru ca ruda mea este amenintata cu executarea bunurilor. Oare bancile in acest caz nu au nici o raspundere in acordarea unui credit sau din dorinta unor plasamente nu se stie cum mai mult sau mai putin legale dau si bani pe gard.
Va multumesc si o zi buna
In afara functiei de baza , am lucrat cu contract de munca cu timp partial la o firma care nu si-a achitat obligatiile la CAS atat cele cu retinere la sursa cat si cele ale angajatorului. Va rog sa-mi spuneti daca adeverinta ce am luat-o cu venitul obtinut dar si cu mentiunea ca nu s-au achitat obligatiile privind CAS-ul va fi luata in considerare la stabilirea cuantumului pensiei.De fapt scopul pentru care am lucrat part time a fost acela de a-mi imbunatati pensia.
Va multumesc! Nina M.