avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... girant credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

girant credit

Am o ruda care este girant intr-n contract de credit nevoi personale. Titularul contractului este o persoana care a fost convinsa sa ia creditul pentru alcineva ,respectiv patroana rudei mele care a girat. Aceasta patroana s-a obligat verbal ca achita ratele in numele titularului beneficiind integral de suma, dar dupa 2 ani aceasta nu si-a mai achitat obligatia verbala fata de titularul creditului, banca dupa demesuri multiple nu a dat de acesta si s-a indreptat impotriva girantului.Acesta a facut unele cercetari si a descoperit ca titularul creditului nici nu era angajat la firma patroanei si aceasta s-a folosit de acte false prezentate in fata bancii ,care nu a procedat la nici o verificare si i-a eliberat suma cu maximum de urgenta posibila patroanei , cu care se cunostea dupa cum mi-a spus ruda mea. Acum ruda mea care este girant si impotriva caruia banca actioneaza intentioneaza sa faca plangere la politia economica sau sa intenteze actiune atat impotriva patroanei care s-a folosit de fals si uz de fals cat si a bancii care nu a verificat nicicum realitatea actelor care au stat la documentatia de credit. Va rog sa-mi dati o cale de urmat in acest caz pentru ca ruda mea este amenintata cu executarea bunurilor. Oare bancile in acest caz nu au nici o raspundere in acordarea unui credit sau din dorinta unor plasamente nu se stie cum mai mult sau mai putin legale dau si bani pe gard.
Va multumesc si o zi buna
Cel mai recent răspuns: Alinutza_fm , utilizator 16:17, 26 Mai 2009
cum adica nu a dat de acesta?adica banca nu l-a gasit pe beneficiarul imprumutului?
daca ruda d-voastra a girat pentru beneficiar inseamna ca il cunoaste si ca poate da informatii despre unde s-ar afla acesta si cum poate fi contactat si in acest caz banca s-ar indrepta impotriva titularului contractului de imprumut.
Deoarece creditul a fost dat pe baza unor acte false ruda poate cere in instanta constatarea nulitatii acestui contract de garantie.
Sa intelegem ca ruda dvs a girat o persoana ( titularul creditului) care a mers la mers la banca cu acte false pentru a contracta creditul ... banii apoi au fost dati patroanei care si-a luat angajament " verbal " ca plateste ...#-o !!!! Nu se poate asa ceva !!! Cum se poate ca cineva sa accepte un angajament verbal care nu are niciun fel de acoperire legala ?
Banca are tot dreptul sa se intoarca impotriva titularului cat si a girantului cat si a patroanei ( firmei) intrucat la mijloc sunt acte false iar ruda dvs si titularul au semnat contractul si in accelasi timp si-au asumat raspunderea ca toate actele depuse la banca sunt reale . Deci la mijloc este o mare complicitate :O si toate persoanele implicate vor avea de suferit .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca monafuflorina monafuflorina prietenul meu a facut un imprumut la banca acum 4 ani pe numele lui dar imprumutul fiind pentru sefa lui de atunci.sefa lui a luat banii el nu a luat nimic dar ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta de la giranti aleb aleb Buna ziua! Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema: In urma cu 1 an sau 2 , o ruda de-a mea impreuna cu un coleg au mers ... (vezi toată discuția)
Neplata ratei la banca jean59 jean59 O cunostinta a facut un imprumut la banca si nu a platit rata 2 luni.Pentru suma luata de la banca a avut si 2 giranti care au girat cu bunuri imobile pentru a ... (vezi toată discuția)