Am o ruda care este girant intr-n contract de credit nevoi personale. Titularul contractului este o persoana care a fost convinsa sa ia creditul pentru alcineva ,respectiv patroana rudei mele care a girat. Aceasta patroana s-a obligat verbal ca achita ratele in numele titularului beneficiind integral de suma, dar dupa 2 ani aceasta nu si-a mai achitat obligatia verbala fata de titularul creditului, banca dupa demesuri multiple nu a dat de acesta si s-a indreptat impotriva girantului.Acesta a facut unele cercetari si a descoperit ca titularul creditului nici nu era angajat la firma patroanei si aceasta s-a folosit de acte false prezentate in fata bancii ,care nu a procedat la nici o verificare si i-a eliberat suma cu maximum de urgenta posibila patroanei , cu care se cunostea dupa cum mi-a spus ruda mea. Acum ruda mea care este girant si impotriva caruia banca actioneaza intentioneaza sa faca plangere la politia economica sau sa intenteze actiune atat impotriva patroanei care s-a folosit de fals si uz de fals cat si a bancii care nu a verificat nicicum realitatea actelor care au stat la documentatia de credit. Va rog sa-mi dati o cale de urmat in acest caz pentru ca ruda mea este amenintata cu executarea bunurilor. Oare bancile in acest caz nu au nici o raspundere in acordarea unui credit sau din dorinta unor plasamente nu se stie cum mai mult sau mai putin legale dau si bani pe gard.
Va multumesc si o zi buna
cum adica nu a dat de acesta?adica banca nu l-a gasit pe beneficiarul imprumutului?
daca ruda d-voastra a girat pentru beneficiar inseamna ca il cunoaste si ca poate da informatii despre unde s-ar afla acesta si cum poate fi contactat si in acest caz banca s-ar indrepta impotriva titularului contractului de imprumut.
Sa intelegem ca ruda dvs a girat o persoana ( titularul creditului) care a mers la mers la banca cu acte false pentru a contracta creditul ... banii apoi au fost dati patroanei care si-a luat angajament " verbal " ca plateste ...#-o !!!! Nu se poate asa ceva !!! Cum se poate ca cineva sa accepte un angajament verbal care nu are niciun fel de acoperire legala ?
Banca are tot dreptul sa se intoarca impotriva titularului cat si a girantului cat si a patroanei ( firmei) intrucat la mijloc sunt acte false iar ruda dvs si titularul au semnat contractul si in accelasi timp si-au asumat raspunderea ca toate actele depuse la banca sunt reale . Deci la mijloc este o mare complicitate :O si toate persoanele implicate vor avea de suferit .
Neplata ratei la banca
jean59
O cunostinta a facut un imprumut la banca si nu a platit rata 2 luni.Pentru suma luata de la banca a avut si 2 giranti care au girat cu bunuri imobile pentru a ... (vezi toată discuția)