In afara functiei de baza , am lucrat cu contract de munca cu timp partial la o firma care nu si-a achitat obligatiile la CAS atat cele cu retinere la sursa cat si cele ale angajatorului. Va rog sa-mi spuneti daca adeverinta ce am luat-o cu venitul obtinut dar si cu mentiunea ca nu s-au achitat obligatiile privind CAS-ul va fi luata in considerare la stabilirea cuantumului pensiei.De fapt scopul pentru care am lucrat part time a fost acela de a-mi imbunatati pensia.
Va multumesc! Nina M.
1. Perioada in care ati lucrat cu CIM cu part-time este evidentiata la Casa de Pensii prin declaratiile lunare facute de angajator, chiar daca acesta nu a platit contributiile la CAS.
2. Pentru perioadele lucrate dupa 01.04.2001 (cand a intrat in vigoare Legea 19/2000 - legea pensiilor) nu mai e nevoie sa duceti adeverinte de vechime. La depunerea dosarului de pensie, Casa de Pensii cauta in evidentele electronice ale ei si scoate certificatul cu stagiul de cotizare.
3. Chiar daca angajatorul nu a platit contributiile, salariatul nu are nici o vina. Casa de Pensii va urmari pe angajator pentru a recupera banii. Deci perioada lucrata in part-time va fi avuta in vedere la stabilirea punctului de pensie.
Pensionare
Dumitru666
Trebuie anecsate adeverinte de la toate fostele locuri de munca la dosarul de pensionare pentru stabilirea vechimi sau e de ajuns cartea de munca? (vezi toată discuția)