Daca agentul nu este angajat al companiei (ex. agentii de asigurari, reprezentantii de vanzari gen Avon etc.), tinand cont ca nu mai este valabila formula de impozitare a veniturilor cu 16% (ce erau in general platite de firma), cum se procedeaza in prezent?
sunt platite de firma in continuare sau fiecare agent este obligat sa-si declare veniturile, firma fiind responsabila doar de impozitele patronale?
daca ma puteti ajuta...
Am un furnizor caruia trebuie sa-i platesc o suma de 1000 euro (servicii internet). Mi-a recomandat :) ca plata sa o fac pe firma sa inregistrata in Delaware si cu conturi in Elvetia. As vrea sa stiu daca, dincolo de plata celor 1000 euro, compania mea:
1) mai trebuie sa plateasca ceva catre stat
2) daca trebuie sa ma inregistrez la vreun registru (ca la platile intracomunitare)
3) daca pot sa fac o plata directa sau imi trebuie si un contract semnat cu furnizorul.
Am o intrebare la dumneavoastra pentru ca de azi dimineata sunt extrem de contrariat.
Am un contract de leasing ca persoana fizica la RCI Leasing. Din motive personale trebuie sa renunt la contract. Am sunat la ei si mi-au spus ca nu poate fi incheiat amiabil contractul, niciodata. Singura posibilitate (recomandata de o domnisoara la telefon) este sa nu achit facturile si sa ma dea ei in judecata pentru neplata, dupa care sa le platesc facturile restante si diferenta dintre suma de leasing restanta pana la finalizarea contractului si o valoare (???) la care ei vor vinde masina. Ce pot sa fac? Pentru ca de vorbit cu ei este imposibil. Astazi mi-au inchis de trei ori telefonul....