avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contractul fara de sfarsit de la RCI Leasing (??!!!)
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contractul fara de sfarsit de la RCI Leasing (??!!!)

Am o intrebare la dumneavoastra pentru ca de azi dimineata sunt extrem de contrariat.

Am un contract de leasing ca persoana fizica la RCI Leasing. Din motive personale trebuie sa renunt la contract. Am sunat la ei si mi-au spus ca nu poate fi incheiat amiabil contractul, niciodata. Singura posibilitate (recomandata de o domnisoara la telefon) este sa nu achit facturile si sa ma dea ei in judecata pentru neplata, dupa care sa le platesc facturile restante si diferenta dintre suma de leasing restanta pana la finalizarea contractului si o valoare (???) la care ei vor vinde masina. Ce pot sa fac? Pentru ca de vorbit cu ei este imposibil. Astazi mi-au inchis de trei ori telefonul....
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 16:17, 12 Mai 2009
Cititi cu multa atentie clauzele contractuale si aveti in vedere mai multe aspecte.
1. Ati putea cesiona contractul, caz in care nu cred ca societatea de leasing ar avea ceva impotriva.
2. Aveti grija la orice alte costuri suplimentare pe care vi le va imputa societatea de leasing, in cazul in care nu achitati facturile. S-ar putea sa perceapa un comision (nu stiu exact valoarea -undeva la 25 Euro) pentru fiecare notificare de intarziere la plata pe care v-o transmit.
3. In cazul in care aveti mai multe autot. in leasing la aceeasi societate, intrebati care este modalitatea de descarcare a sumelor achitate (de obicei acestea se descarca cronologic si nu in functie de platile Dvs.)

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing:platitorul valoarei reziduale/ultima rata = propietarul bunului? melanie_gt melanie_gt Buna ziua, sper sa ma puteti ajuta in urmatoarea problematica: De curand am stins un contract de leasing auto. Contractul de leasing a fost intre un SRL si ... (vezi toată discuția)
Ajutor cesionare leasing n_i n_i Am nevoie de ajutor intr-o problema aparent simpla si logica (cel putin dupa parerea mea) dar practic foarte complicata. Am o masina cumparata in leasing prin ... (vezi toată discuția)
Executare leasing Ersin Dervis Ersin Dervis Am si eu o intrebare: Am cumparat un autovehicol in leasing de la o societate de leasing .Contractul l-am facut pe persoana juridica, la un moment dat obiectul ... (vezi toată discuția)