avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare leasing
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare leasing

Am si eu o intrebare: Am cumparat un autovehicol in leasing de la o societate de leasing .Contractul l-am facut pe persoana juridica, la un moment dat obiectul de activitate al firmei nu s-a mai justificat ,fapt care a dus la suspendarea activitatii firmei,inainte de suspendare am discutat la firma de leasing sa fie cesionat contractul catre alta persoana fizica sau juridica ,nu stiam sigur in momentul in care am pus intrebare care forma m-ar avantaja pe mine mai mult , de aceea am cerut detalii pentru a ma clarifica, surpriza a fost ca firma de leasing a motivat ca nu se mai justifica finantarea altei persoane pentru cesionarea contractului pentru ca suma restanta deja a scazut sub 20.000 ron si intr-un cuvant ca nu se poate,m-au tergiversat pana cand deja societatea avand activitatea suspendata nu a mai putut efectua plati.Datorita faptului ca nu s-au mai facut plati eu am incercat sa preiau pe persoana fizica justificand faptul prin suspendarea activitatii societatii si deci nu se mai puteau face plati ,acum alta chestie ,mi-au zis ca deja se emisese factura si ca trebuie platita factura restanta de catre (culmea) firma suspendata .Eu le-am explicat ca firma nu mai poate face plati , ei au tinut-o pe a lor si acum am ajuns in situatia de sunt 4 facturi restante si ei anuleaza contractul de leasing.Intrebarea mea este : care sunt procedurile ? Ce se poate intampla de acum incolo? Datorita reticentei firmei de leasing s-a ajuns in situatia actuala si vreau si eu "opun rezistenta" , ce pot sa fac ? ce mi se poate intampla daca nu predau masina la notificarea acestora ? care sunt caile ce le poate urma firma de leasing pentru recuperarea masinii ? Pe scurt am platit 46 din 60 de rate si vreu macar sa mai folosesc masina o perioada pentru ca sunt convins ca nu voi mai recupera nimic daca predau masina .
Cel mai recent răspuns: djinn , utilizator 12:03, 12 Aprilie 2011
Studiati bine contractul,deoarece am vazut contracte cu clauza de achitare a ratelor in continuare,chiar daca masina se returneaza.
Faceti platile de pe o alta firma sau de pe persoana fizica (consultati un contabil asupra documentelor ce trebuie incheiate in acest caz - un acord de plata tert sau ceva asemanator). Solicitati firmei de leasing in scris cesionarea contractului catre dvs sau alta firma. In cazul in care refuza solicitati tot in scris terminarea anticipata a contractului (am vazut ca nu mai aveti decat 14 rate) si achitati restul de plata. Masina va deveni automat a dvs.
leasingportal. ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!!! insolventa si leasing bliss25 bliss25 Buna ziua. Am nevoie de ajutor: am o masina luata in leasing pe numele firmei la care lucrez. eu nu am putut s-o iau pe numele meu pentru ca in urma cu ceva ... (vezi toată discuția)
Cesionare contract de leasing niculaucarmen niculaucarmen in cazul in care am cumparat o masina pe societate de la o firma de leasing, si am suspendat activitatea societatii, pot cesiona contractul de leasing unei ... (vezi toată discuția)
Somatie executare leasing auto Savagabi Savagabi In septembrie 2008,am achizitonat prin leasing auto un autoturism logan.Pana in luna mai 2009 am achitat toate ratele la zi ,dar din cauza situatiei economice ... (vezi toată discuția)