avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... ajutor!!! insolventa si leasing
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

ajutor!!! insolventa si leasing

Buna ziua. Am nevoie de ajutor: am o masina luata in leasing pe numele firmei la care lucrez. eu nu am putut s-o iau pe numele meu pentru ca in urma cu ceva ani am avut probleme cu rambursarea unui credit (intre timp am dat banii inapoi) si sunt inregistrata la biroul de credite. firma la care lucrez va intra in procedura de insolventa in curand. din cauza problemelor cu bancile, nu pot prelua acest leasing. ce se poate intampla si ce am eu de facut? va multumesc din suflet pentru informatie cat de mica.
Cel mai recent răspuns: Ahile75 , utilizator 18:14, 19 August 2009
Nu prea sunt multe variante din pacate :(
1.Cel care va poate ajuta este administratorul soc.la care lucrati-mergeti cu el la firma de leasing si explicati ca de fapt aceasta masina pana la data la care vorbim -suma ratelor -au fost achitate de catre dv.pt.ca.........si spuneti tot,dar fac mentiunea ca soc.de leasing s-ar putea invoi la preluare de contract pe numele dv.numai daca ratele au fost platite la timp pe parcursul contractului,pr.ca parcurile sunt pline de masini ale acestor firme .
2. Angajati-va un avocat ,daca pct.1, pica si daca si 2.iarasi pica,
3. Daca soc.intra in insolventa si aveti acte prin care puteti arata ca dv.ca si persoana fizica a-ti facut platile la auto si poate din intamplare o conventie scrisa intre dv.si societate,orice act este bun la dosar ;) lua-ti legatura cu lichidatorul judiciar desemnat de instanta si el va va spune ce sa faceti.

-daca mai aveti si alte detalii care au fost omise astept sa le postati aici.

Cu permisiunea dv.un sfat - luati totusi langa dv.un AVOCAT ,in niciun caz nu va costa acesta, cat ati platit masina pe care o puteti pierde si cu siguranta va va apara toate drepturile !

SUCCES!

Alexandra.
Ar mai fi ceva.
1. Nu exista un act propriu zis. Exista doar hartii de mana pe care administratorul le-a semnat la incasarea banilor, cu explicatii cu tot.
2. Din lipsa de lichiditati, firma a intarziat cu platile, contractul a fost inchis, iar firma de leasing chiar a trimis recuperatori. La insistentele mele s-a redeschis contractul. Voiam sa platesc ratele din mana, dar firma de leasing nu primeste plati cash, ci doar prin transfer bancar. Iar firma sta prost cu banii. sunt sanse sa nu plateasca iar, si sa se ajunga din nou la inchiderea contractului.

cam asta e.
Multumesc frumos de raspuns.
Bliss 25 sa inteleg ca renunti??????????????????????????????????????,eu nu as renunta :thumbup:
Deschide-ti un cont bancar pe numele tau si faci plati de acolo este ca si cand ai fi contractat tu de la inceput leasing persoana fizica,nu este greu numai ca nu dezarma ia langa tine un avocat si fugi cu el la soc.de leasing-alta este cand se prezinta el,crede-ma -daca vrei cu ADEVARAT POTI !

Astept o reusita !!=D>

Alexandra

S-ar putea incerca, de comun acord cu societatea de leasing si cu administratorul unitatii transferul leasingului pe persoana fizica.
Intre dumneavoastra si unitate sa se incheie un contract de imprumut pt. suma platita pana acum , iar in baza acestui contract unitatea va renunta la ratele platite pana acum firmei de leasing in favoarea dumneavoastra.
Aceasta presupune si acordul firmei de leasing.
In acest fel unitatea se va descarca de masina din evidenta , masina ajunge la dumneavoastra iar dumneavoastra platiti in continuare ratele.
Daca nu vor pe persoana fizica, puteti infiinta o societate .
1. Poti cesiona leasingul pe alta firma a unei persoane de incredere. O sa coste cam 250 de euro si se cheama Contract de Novatie.
2. Leasingul poate fi cesionat si catre o persoana fizica insa e mai greu pentru ca trebuie sa aibe venituri foarte mari.
3. NU puteti cesiona leasingul pe o societate nou infiintata pentru ca
- daca avansul a fost mic probabil ca nu o sa aprobe firma de leasing cesionarea pe o firma noua, fara istoric
- o firma e bataie de cap. Mare. Chiar si fara activitate. Si nu prea merita pentru atita lucru.
4. Asa cum a spus si Alexandra200, ratele se pot plati de pe contul dvs personal cu precizarea pe OP a numarului facturii si a codului de client, chiar daca titularul de contract e altcineva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare leasing Ersin Dervis Ersin Dervis Am si eu o intrebare: Am cumparat un autovehicol in leasing de la o societate de leasing .Contractul l-am facut pe persoana juridica, la un moment dat obiectul ... (vezi toată discuția)
Sediu social firma liviusss liviusss Am o firma pe care urmeaza sa o cesionez unui cunoscut. Sediul social e la mine acasa, in baza unui contract de comodat, iar cel caruia urmeaza sa ii cesionez ... (vezi toată discuția)
Preluare leasing criss1122 criss1122 Cat pot dura procedurile, care este termenul, pentru un raspuns daca lichidatorul judiciar isi da sau nu acceptul pentru preluarea contractului de ... (vezi toată discuția)