avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plata catre o companie din sua si efecte
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata catre o companie din sua si efecte

daca ma puteti ajuta...
Am un furnizor caruia trebuie sa-i platesc o suma de 1000 euro (servicii internet). Mi-a recomandat :) ca plata sa o fac pe firma sa inregistrata in Delaware si cu conturi in Elvetia. As vrea sa stiu daca, dincolo de plata celor 1000 euro, compania mea:
1) mai trebuie sa plateasca ceva catre stat
2) daca trebuie sa ma inregistrez la vreun registru (ca la platile intracomunitare)
3) daca pot sa fac o plata directa sau imi trebuie si un contract semnat cu furnizorul.

Multumesc pentru sprijin.

Ovidiu
Cel mai recent răspuns: ovidiu1234 , utilizator 13:34, 10 Septembrie 2010
daca firma este din america nu trebuie sa va inregistrati niciunde
din punct de vedere a contractului, codul fiscal specifica ca in cazul serviciilor este necesar a se arata necesitatea achizitionarii serviciului si prestarea lui efectiva. din practica va spun ca nici un controlor fiscal nu va trece cu vederea lipsa unui contract. din punct de vedere a platii, tinand cont de suma care este destul de mica s-ar putea ca bancile sa nu va solicite nici o explicatie.
va multumesc foarte mult. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servicii catre elvetia fiulian fiulian Buna ziua, Am o firma neplatitoare de TVA si prestez servicii IT pentru o firma din elvetia. Exista o procedura speciala pentru emiterea facturilor catre ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari casandreea casandreea Daca nu esti inregistrat ca platitor de TVA nu se aproba inscrierea in R.O.I. Asta inseamna ca persoanele juridice (SRL, SA, etc.) sau PFA, IF sau II, ... (vezi toată discuția)
Transport intracomunitar vio58 vio58 Sint firma platitoare de TVA prestez transport intracomunitar pentru o firma din Rominia,achizitionez combustibil si din Germania,Franta,Ungaria,platesc tot ... (vezi toată discuția)